Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

3 Türk kadın Obama’nın Girişimci Zirvesi’nde

Obama Yönetim Ofisi’nin organize ettiği Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne 3 başarılı Türk kadın girişimci katıldı. Armut. com ile Başak Taşpınar Değim, Bfit’in kurucusu Bedriye Hülya ve Ustamdan girişimiyle Gökçe Gülcüler zirveye konuk oldu

Dünyada girişimciliğin merkezi kabul edilen Silikon Vadisi'nde ABD Başkanı Barack Obama tarafından desteklenen Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne (GES 2016) tüm dünyadan 150 kadın girişimci davet edildi. 22-24 Haziran'da düzenlenen zirveye girişimcilerin yanı sıra dünyanın her yerinden basın mensupları ve Türkiye'den 3 başarılı kadın girişimci katıldı. GES+ programına Endeavor girişimcilerinden Armut.com'un kurucusu Başak Taşpınar Değim, Bfit'in kurucusu Bedriye Hülya ve sosyal girişimci olarak Ustamdan'ın kurucusu Gökçe Gülcüler Türkiye'yi temsil etti. İkinci gün etkinliklerine katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, girişimciliğin itici gücüne vurgu yaparak, girişimcilere teşekkür etti.

OBAMA DA KATILIYOR
Konuşmacıları arasında ABD Başkanı Barack Obama'nın da bulunduğu GES'in bu yılki etkinlikleri arasında kadın ve genç girişimcilere özel olarak düzenlenen GES+ programı yer alıyor. Girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefleyen etkinlikte girişimciler yatırımcı ve sektör liderleriyle bir araya geldi. Ayrıca ABD hükümet yetkililerle de tanışma fırsatı bulan girişimciler, hedeflerini paylaşma fırsatı buldu.

TERÖRİZME KARŞI EĞİTİM
GES2016 etkinliğinin ikinci gününde konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Muhammet Ali'nin insan olarak değiştirme gücünün bugün tüm girişimcilere ilham verdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "GES'in başarısı sadece rakamlarda değil. İnsanlar ve kültürler arası iletişim bizim için çok önemliydi. Bugün bizim için çok önemli girşimci ve yatırımcıları bir araya getirmek için Başkan Obama ve Dışişleri ekibi önemli çaba gösterdi. Ben niye buraya geliyorum? Başkan Obama neden buraya geliyor? Biz girişimci ve yatırımcı ekosistemine ve dönüşüme önem veriyoruz." .Orlando'daki saldırıyı hatırlatan ve terörizm tehlikesinin altını çizen John Kerry 3 önemli soruna vurgu yaptı. Terörizm konusuna gençlere daha çok eğitim ve fırsat vererek çözülebileceğini söyleyen Kerry, ikinci büyük sorunun da iklim değişimi olduğuna dikkat çekti. Üçüncü önemli tehdidin yolsuzluk olduğunu belirten John Kerry giriişimciliğin bu durumdan olumsuz etkileyeceğine vurgu yaptı.

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK SORUN ÇÖZÜYOR
ABD Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisi ve Halkla İlişkiler'den Sorumlu Müsteşar Richard Stengel, dünyada girişimciliğin yarattığı etkinin sonuçlarının görülmeye başlandığını söyledi. Sosyal girişimciliğin dünyayı daha yaşanabilir kılacağına inandıklarını anlatan Stengel, şunları belirtti: "Girişimciliği destekleyerek topluma yatırım yapacağımızı düşünüyoruz. Devlet ekosistemin oluşmasına katkı sağlamalı ama müdahil olmamalı. İnsanlar, sivil örgütler ve sosyal girişimlerle daha kaliteli bir yaşam tarzının oluşmasına katkı sağlamalı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA