Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Girişimciler dünyayı değiştirecek

Küresel Girişimcilik Zirvesi’nin kapanış konuşmasını yapan ABD Başkanı Obama, girişimcilerin yaratıcı gücünün dünyayı daha yaşanabilir hale getireceğini söyledi

Bu yıl 7'ncisi yapılan Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin üçüncü ve son gününde kapanış konuşmasını ABD Başkanı Barack Obama yaptı. Yıl sonunda görev süresi dolacak olan Başkan Obama, sektöre veda ederken arkasında milyar dolarlık internet şirketleri bırakıyor. Konuşmasının başında İngiliz Başbakanı David Cameron ve Alman Başbakanı ile son gelişmeleri konuştuğunu belirten Başkan Obama, küreselleşmenin önemli bir dönemden geçtiğine vurgu yaptı. Girişimcilerin bu dönemde büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Obama, "Bu salonda dünyanın her yanından gelen insanlar var. Girişimciler benzer yaratıcı yeteneklere sahipler. Onlar dünyanın iyi yönde değiştirebilirler. Problemlere çözümler geliştirebilirler. İnsanların temel ihtiyaçlara ulaşması konusunda önemli sorunlar yaşanıyor. Biz beraber dünyayı değiştirebiliriz" sözleriyle girişimciliğin önemine dikkat çekti.

70 BİN GİRİŞİMCİ
Aralarında Türkiye'nin de olduğu 70 bin girişimciye ulaştıklarını belirten Başkan Obama, "Girişimcilerin işi kolay değil. İyi mentora, sermayeye ve iyi bir insan ağına sahip olmanız gerekiyor. Bu zorlu dönemde girişimcilere destek olmaya devam edeceğiz. Amerika olarak girişimcilere destek olacağız" diyerek girişimciliğe destek olmaya devam edeceklerini söyledi. ABD Başkanı Barack Obama, kendisi ayrılsa bile bir sonraki girişimci zirvesinin Hindistan'da düzenleneceğinin müjdesini verdi. Obama konuşması sonrasında Mısır, Ruanda ve Şili'den 3 girişimci ve Facebook CEO'su ile sohbet etti.

OBAMA DÖNEMİNDE DOĞDULAR
Yıl sonunda görev süresi dolacak Başkan Obama, sektöre veda ederken arkasında milyar dolarlık internet şirketleri bırakıyor. PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Ulusal Girişimci Sermayesi Birliği (National Venture Capital Association - NVCA) MoneyTree raporuna göre 2010 yılında 23.3 milyar dolar olan girişim sermayesi yatırımları 58.8 milyar dolara çıktı. Sosyal medya ve internet devlerinin büyük bölümü Obama döneminde doğdu veya büyüdü. Twitter, Instagram, Uber, Snapchat gibi... Facebook'un borsaya açılması, Google ve Apple'ın bugün bulunduğu değeri yakalaması da yine Obama döneminde gerçekleşti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA