Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Bilgisayar yoksa telefon var!

Uçakta dizüstü bilgisayar ve tablet yasağı yüzünden elimizdeki akıllı telefonları bilgisayar gibi verimli kullanmak zorundayız. Kablosuz bluetooth klavyeler 50 liradan 500 TL’ye kadar farklı çözümlerle akıllı telefonları dizüstü bilgisayara dönüştürüyor

Amerika ve İngiltere'ye yapılan uçuşlarda uçak içinde dizüstü bilgisayar ve tablet kullanımının yasaklanması kullanıcıları farklı arayışlara itti. Akıllı telefonları mini kablosuz bluetooth klavyelerle bilgisayar gibi kullanmak mümkün. Akıllı telefonların işlemci gücü, belleği, depolama kapasitesi ve neredeyse 6 inç ekranları bilgisayar kadar iş görmemizi sağlıyor. Türk Hava Yolları'da ücretsiz internet erişimi ile negatif algıyı pozitife dönüştürmeye çalışıyor.

BASİT EŞLEŞTİRME
Kullanıcılara ne gibi alternatifler üretibiliriz diye baktığımızda, katlanabilir klavyeler akıllı telefonları bilgisayara dönüştürmek için harika bir çözüm diye düşünebilirsiniz. Fiyatları ise 50 liradan 500 TL'ye kadar değişiyor. Tüm kablosuz mini klavyeler bluetooth üzerinden telefona bağlanıyor. Bir kere bağlandıktan sonra cihazı yeniden tanıtmanıza gerek kalmıyor. E-posta'larınızı yazmak, mesajlara yanıt vermek artık daha kolay. Eğer telefonunuzu değiştirecekseniz, büyük ekrana geçmenin tam zamanı olduğunu söyleyebiliriz. Dosyalarınızı bulut hesabında tutmak her cihazdan erişim için büyük kolaylık sağlar. Sadece fotoğraflara değil, yazdığınız yazılara da akıllı telefon üzerinden erişebilirsiniz.

BİLGİSAYARA DÖNÜŞÜMÜN 5 ADIMI

Suya toza dayanıklı olmasına dikkat edin.
Pil ömrü uzun olsun ve kısa sürede şarj olması işinizi kolaylaştırır.
Katlanabilir olması veya kolay taşınabilir tasarıma dikkat.
Rahat yazı yazmanızı sağlayan tasarımı ve Türkçe karakter desteği olsun.
Aldığınız telefonu değiştirebilirsiniz, Android veya iOS ve Windows uyumlu olmasına, kolay eşleşmesine dikkat edin.

Her cihazla uyumlu çalışıyor
Masaüstünde yazmanın rahatlığına ve kolaylığına akıllı telefonunuzda Logitech K380 kablosuz bluetooth klavye ile sahip olun. K380, neredeyse tüm harici klavye özelliklerini destekliyor. Çoklu ve çapraz platformlu Windows, Mac, Chrome OS, Android, iOS, Apple TV gibi tüm cihazlara bluetooth üzerinden bağlanıyor. İki adet 3A pille 2 yıl kullanırken cihazın pille çalıştığını bile unutabiliyorsunuz. Türkçe klavye desteğiyle kullanıcının işini de kolaylaştırıyor.

İnce hafif ve kullanımı rahat
MIcrosoft katlanabilir klavye ince tasarımı ve hafifliği ile dikkat çekiyor. Sadece Windows değil, Apple iOS ve Android tabanlı telefonları da destekliyor. Tek şarjla 3 ay kullanılabiliyor. Kolayca açılıp kapanabiliyor. Açıldığı an sorunsuz bir şekilde telefona bağlanıyor. Telefon için standı her koşulda kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca toza, suya ve darbelere dayanıklı. İnce tasarıma rağmen tuşlara basmakta sorun yaşamıyorsunuz.

Metal gövdesi katlanabiliyor
UnIversal Mini kablosuz klavyenin siyah ve altın rengi iki tasarımı var. 3 platforma sahip telefonlarla kolayca kullanılabiliyor. Açıldığı anda tam ölçekli bir klavyeye dönüşüyor. 10 metreye kadar mesafeden cihazlara kolayca bağlanıyor. Uzun pil ömrüne sahip. Kullanım ömrü ise yaklaşık 3 yıl.

Şeffaf dokunmatik ekran
Brokstone ABD'de havalimanlarında rastlayacağınız seyahat malzemeleri satan özgün bir mağaza. Şeffaf kablosuz bluetooth klavye Türkçe desteği olmasa da siz sanal klavyeden Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz. Şeffaf tasarımı oldukça dikkat çekiyor. 3 farklı platformdaki telefonlara bluetooth üzerinden bağlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA