Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Çocukla birlikte keşfet

“Uslu çocuk olsun” diye eline akıllı telefon veya tablet verdiğiniz kuşak artık konuşmak isteseniz de kafasını kaldırmıyor. Bu kadar yılın ihmalini bir günde düzeltemeseniz bile, çocuklarınızla birlikte keşfetmek için 23 Nisan’da ilk adımı atabilirsiniz

Pek çok ailenin ihmal ettiği ve her geçen gün nasıl baş edeceğini bilmediği teknoloji bağımlılığını azaltmanın yolu yine çocuklarla işbirliğinden geçiyor. Çok küçük yaşlarda yemek yedirmek için veya misafirler geldiğinde gürültü yapmasın diye eline akıllı telefon ve tablet verilen çocuklar şimdi kafasını kaldırmaz hale geldi. Peki böylesi bir bağımlılığı çözmek için ailelerin ne yapması gerekiyor? Bunun için 3 aşamalı bir çözüm uygulamalı. Öncelikli olarak anne ve baba sorunu çözmek için kesin olarak zaman ayırmalı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çoculara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarınızla dijital köprüler kurmanın ilk adımını atabilirsiniz.

YÜZYÜZE ZAMAN YARATIN
Cihazlara süre kısıtlaması getirilirken tüm aile fertleri yemekte, sohbet ederken telefon veya tablet kullanmamayı alışkanlık haline getirmeli. Eğer anne baba kurala uymazsa çocuklar asla kurala uymaz. Çocuklar anne babalarının tutarlılıklarını takip eder. Anne ya da baba kaytarırsa çocuk da bunun normal olduğunu düşünmeye başlar. Bu yüzden kurallar eğer tüm aile fertleri uyacaksa konur. Yasaklamak yerine çocuklarla birlikte kurallar inşa etmek en doğru yol. Aileler yemeklerde, sohbet ederken yüzyüze iletişim için zaman yaratamazsa çözüm bulmak olanaksız hale geliyor. Çocuğunuzla birlikte hangi zamanlarda cihazların kullanılacağını belirleyin. Cihazlara kullanım süresi getirebilirsiniz. Ancak en doğrusu kendinize güveniyorsanız, çocuğunuzla güven ilişkisine bağlı kalmak olacak.

UYGULAMALARI DENEYİN
Çocuklarınızın akıllı telefon ve tablet kullanırken daha kaliteli zaman geçirmesini istiyorsanız, uygulama seçmesine yardımcı olabilirsiniz. Çocuğunuzun dil, rakamlar ve harfleri keşfetmesine katkı sağlıyor. Hatta konsantrasyon ve dikkat problemi olan çocuklar için özel geliştirilmiş uygulamalar da beklenin aksine sorun çözümüne katkı sağlıyor. Çocukların renkleri, hayvanları, doğayı tanımasına katkı sağlayacak uygulamaları seyahatlerle eş zamanlı olarak kullanın. Hayatın dokunarak, hissederek, paylaşarak öğrenmek olduğunu keşfetmesine yardımcı olun. Belki de anne baba olarak siz de pek çok şey öğrenebilirsiniz.

IOS tabanlı uygulamalar

Yeni yetenekler kazansın
Çocuklarınıza kendi kullandığınız iPhone, iPod veya iPad'i verirken çocuğunuz için ayrı bir hesap oluşturun. Çocuğunuzun sürekli bu hesap üzerinden giriş yapmasını sağlayın. Bu sayede kişisel verileriniz için önlem alın. Ayrıca Appstore'dan uygulama alırken hediye kartı kullanın. Kredi kartını kullanmanın sakıncaları olabilir. Bu başlık altında çocukları kamera arkasına geçmeye davet eden, çizim yapmayı kolaylaştıran ve içlerindeki yeteneklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olacak uygulamalar öneriliyor.
KidCam, çocuklara eğlenceli bir şekilde fotoğraf çekmek konusunda yardımcı olurken,
Typic Kids fotoğraflarını filtreler, çerçeveler ve eğlenceli yapıştırmalarla süsleyebiliyorlar.

AndroId tabanlı uygulamalar

Oynarken de öğrenebilir
Çocuklar için Android platformunda ücretsiz oyunlar çok. Öncesinde mutlaka inceleyin. AppQuiz tarafından geliştirilen 12 oyun bir arada. Her yaştan çocuklar için en iyi eğitim uygulaması. Çocukların meslekleri öğrenmesini ve ilişkileri eşleştirmesini sağlayan oyunlar. Ayrıca sesleriyle birlikte 100'den fazla hayvanı tanımayı öğreniyor. Giderek artan zorluk seviyelerine sahip labirentleri çözün ve müzik aletlerinin seslerini tahmin edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA