Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Herkes Web.TV’de kanal sahibi olacak

İstediğiniz anda ve yerde interaktif canlı yayın yapabileceğiniz, paralı ya da ücretsiz, gizli veya açık kanaldan Web.TV üzerinden yeni nesil televizyon kanalınızı kurup sosyal ağlardan paylaşabilirsiniz

Eğer bir akıllı telefonunuz ve internet bağlantınız varsa, Andy Warhol'un "Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak" sözünü haksız çıkarmayacak şekilde Facebook veya Twitter üzerinden canlı yayın yapmak mümkün. Ancak Web.TV uygulamasıyla sadece sosyal ağ üzerinden canlı yayın yapmanın dışında kendi TV kanalınızı oluşturabilirsiniz. Üstelik canlı yayın için sadece akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar yeterli oluyor. Artık sadece sosyal ağlardaki gibi sadece basit canlı yayın yapmak yerine, Web.TV üzerinden interaktif yayına istediğiniz insanların dahil edebileceğiniz TV kanalı kurmak da çok basit.
Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal ağlardan kendi oluşturduğunuz Web.TV kanalın linkini paylaşabilirsiniz. Sosyal ağlarda sadece izleyicinin beğenip beğenmediğini veya mesajlarını alırken, Web.TV'nin "İnteraktif Canlı Yayın" özelliğinden faydalanarak istediğiniz kişilerin yayına katılmasını sağlayabiliyorsunuz.


HAYATINIZ RENKLENECEK
Murat Yanıklar'ın kurucusu olduğu Web.TV, 2012 yılında Türkiye'den dünyaya açılan yepyeni bir sosyal platform olarak yolculuğuna başladı. Bu platformda herkes kendine bir kanal açabiliyor, videolarını paylaşabiliyor ve dilediği yerden kanalında canlı yayın yapabiliyor. Web.TV'ye üye olmak ve kendinize ait bir kanal oluşturmak sadece birkaç saniyenizi alıyor. Kanalınızı oluşturduktan sonra, bu kanalı kimlerin görebileceği ise size kalmış; herkese açık bir kanal oluşturabileceğiniz gibi, kanalınızı kapalı hale getirip yayınlarınızı takip etmek için talep bırakan kişileri kabul edebilir hatta kanalınızı gizli hale getirip sadece davet ettiğiniz kişilerin kanalınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Kanalınız içerisinde paylaştığınız videolar ya da yaptığınız canlı yayınları ücretli hale getirip içeriklerinizden gelir elde etmeniz de mümkün. Standart canlı yayın özelliğinin yanı sıra yeni geliştirilen interaktif canlı yayın özelliği ile yayınlarınıza arkadaşlarınızı da dahil edebilirsiniz.

İNTERAKTİF
Web.TV "İnteraktif Canlı Yayın" özelliği sıradan insanlara ve organizasyonlara bile küresel yayın yapabilecekleri yeni bir yetenek kazandırdı.

Online eğitim ve kurumsal yayın için kullanılabilir
Bugün Sakarya Üniversitesi Web.TV üzerinden yayın yapabiliyor. Web.TV'yi kurumsal olarak da birçok çalışma yapmak mümkün. Örneğin bir kurum, markasına ait bir kanal altında hem kendi tanıtımlarını yaparken hem de çalışanlarına yönelik şirket içi eğitim kanalı da oluşturabiliyor. Özel ders ya da online eğitim veren eğitimciler, çeşitli konulardaki danışmanlar, müzisyenler; kendilerine kanal oluşturup tanıtımlarını yapabilecekleri gibi içeriklerini ücretlendirip para da kazanabilirler. Mini konserler vermek mümkün.

Yerel gazete ve TV'lere küresel yayın şansı
Web.TV kurucusu Murat Yanıklar, kendi kanalı üzerinden ropörtaj yaparken uygulamanın yeteneklerini şöyle anlattı: "Yerel televizyon ve gazeteler için Sınırsız, ücretsiz, kesintisiz ve profesyonel canlı yayın olanığı sunuluyor. Sınırsız ve ücretsiz video alt yapısı sağlanırken gelir paylaşım modeli ile reklam geliri paylaşımı kurgulanıyor. Teknolojiden siyasete, sinemadan spora kadar farklı alanlarda söz sahibi olan ya da pedagog, çocuk gelişimi uzmanı, diyetisyen gibi alanında uzman kişiler Web.TV'de kanallarını açarak bilgi birikimlerini takipçileri ile paylaşabilirler."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA