Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

‘Yoktan var’ eden girişimler

“E-ticaret sistem yok” diyen KOBİ’ye internetten satış, oyun oynayacak bilgisayarı olmayana sanal cihaz, kod yazanlar arasında seçim şansı olmayan kurumlara test platformu sunan girişimler ‘yoktan var’ ediyor

Sanal cihazlarda oyun oynatan Gamehub, KOBİ'lere e-ticaret siteleri üzerinden satış yeteneği kazandıran Dopigo ve kod yazan yetenekleri işe almak isteyen kurumlara test platformu sunan Codela, KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi'nde girişimlerini büyütme şansı yakalıyor. Her alanda insanların hayat kalitesini artıran girşimciler için hızlandırma hizmeti veren Koç Üniverisitesi'nin Girşimcilik Araştırma merkezi olan KWORKS'un üçüncü dönem mezunları Demo Day etkinliğinde sahneye çıktı. Bulut teknolojilerinden yapay zekaya, büyük veriden mobil çözümlere farklı girişimler etkinlikte projelerini anlatma şansı yakaladı. Deneyimli girişimcilerin tavsiyelerini dinleme şansı yakalayan yetenekler, mentorların önerilerini dinlerken yatırımcılarla buluşma olanağına sahip oldu.



Girişimcilere mentorluk eğitimleri, pazar bulma ve hayata geçirme konusunda destek veren KWORKS'un üçüncü dönem mezunları pek çok kullanıcılarına sahip olmadıkları yetenekler kazandırıyor.

YENİLİK GİRİŞİMLERDE
Güçlü bilgisayarlarla oyun oynama şansı olmayan oyun tutkunlarına sanal bir cihaz üzerinden oyun keyfi yaşatan GameHub, hayatı kolaylaştırıyor. Dopigo ise "Biz nasıl internetten satış yaparız" diye kara kara düşünen KOBİ'lere internet sitelerinde birkaç saatte vitrine çıkma şansı sunuyor.
Yeni girişimciler yatırımcılarla da tanışma fırsatı bulurken birbirlerinden de sorun çözme konusunda deneyim paylaşma şansı buluyor.

Mercedes 100 girişimciyi bir günlük eğitimde buluşturdu
Mercedes-Benz Türk'ün 50'nci kuruluş yıldönümünde düzenlediği "50. Yılda 50 Startup" yarışmasında ön elemeyi geçen 100 girişimci bir günlük eğitim programına katıldı.



Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi Direktörü Mustafa Üstertuna, "Projemize Türkiye'nin dört bir yanından yoğun ilgi gösterildi. Edirne'den Hakkâri'ye Artvin'den Antalya'ya Türkiye'nin 59 ilinden toplamda 680 başvuru aldık. Bu başvurular arasından 100 startup'ı seçtik ve şimdi onlara ihtiyaç duydukları eğitim ve yönlendirmeleri sağlıyoruz" dedi.
Mercedes-Benz Türk CIO'su Gökçe Bezmez, "Projemize yapılan başvuruları incelediğimizde yarısından fazlasının yenilikçi ve sürdürülebilir şehirler için çalışan startup'lardan oluştuğunu görüyoruz. Yenilikçi, sürdürülebilir ve yaratıcı fikirleriyle topluma veya çevreye fayda sağlayan girişimcilerimizi desteklemek bizi çok mutlu ediyor." dedi.
1967 yılında Otomarsan ismiyle kurulan ve bugüne kadar yaptığı 1 milyar euroyu aşan yatırımlarıyla Türkiye'nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Mercedes- Benz Türk, Yaşama Dair Vakfı, Impact Hub İstanbul ve StartersHub işbirliği ile projeyi gerçekleştirdi. Başvuran 680 girişimci arasından ön elemeyi geçerek ilk 100'e kalanlar, 25 Mayıs 2017 tarihinde StartersHub'ta düzenlenen bir günlük eğitim programına katılarak eğitimlerini tamamladı.

Göz hastalığına çözüm avucunuzda



Hastaneye gitme olanağı bulamayan milyonlarca insanın göz rahatsızlığının tespit edilmesi için hızlı, basit ve ucuz bir çözüm geliştiren Glakolens girişimi ilk desteğini buldu. Gözler için geliştirdiği biosensör Glakolens ile dikkat çeken bilim adamları Profesör Günhan Dündar, Doçent Doktor Arda Deniz Yalçınkaya ve Doçent Doktor Hamdi Torun buluşlarını ticarileştirerek 465 bin euro yatırım aldı. Risk yatırımcısı ACT Venture Glakolens'in ürünü tüm dünyaya açılmak için ilk dönem yatırımını almasını sağladı. Boğaziçi Üniversitesi Teknopark'ta kurulan şirket küresel arenada iş yapma heyecanı yakalamış oldu. Elektriksel olarak pasif bir özelliğe sahip olan algılayıcı biyosensörler, hem teknoloji hem de uygulama alanına önemli bir yenilik getiriyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin yer aldığı girişim sağlık bilimi için benzersiz bir adım atıyor.

350 bin yazılımcıya test



Artık dijitalleşme projeleri için yazılımcı arayan şirketlerin sayısı artıyor. Ancak uygulanan testler genelde çağın gerisinde kalıyor. Codela, tecrübeli yazılımcı olan girişimciler tarafından kuruluyor. Türkiye'de 350 bin dünyada 18 milyon yazılımcının bulunduğunu düşünecek olursanız, Codela girişimi doğru yazılımcı arayan şirketlerin hayatını kolaylaştıracak online test platformu sunuyor. Türkiye'den yazılım ve teknoloji şirketleri Codela'nın teknolojisini kullanıyor.

Servis belasına yazılım çözümü



Tüketici elektroniği pazarında servis sorunu bitmez. Servisten haftalarca gelmeyen telefonlar ve bilgisayarlar tüketicilerin canını sıkıyor. Müşteri memnuniyetini yukarı çekmek isteyen markalar, ServisSoft'un sunduğu platformla işini kolaylaştırıyor. Üstelik hem çalışanın hem de kullanılan parçaların performansını izleme şansı doğuyor. Böylece üretimde kullanılan malzemelerden servis çalışanlarının performansına kadar pek çok detaya ulaşma imkânı sunuluyor.

Öğrenen ve öğretenler buluştu



Bilenlerin bilmeyenlere anlattığı dijital bir platform düşünün. Öğreniyorum girişimi eğitim çözümünü gönüllülük eksenine taşımış. Neye yeteneğiniz varsa anlatıyorsunuz, siz de karşılığında yeni şeyler öğreniyorsunuz. Eğer sizin bir enstrüman çalma yeteneğiniz varsa, iyi bir aşçıdan yemek yapmayı öğrenebilirsiniz. Gerçekten bu keyifli platform harika bir paylaşım ekonomisi örneğine sahip.

Canlı yayında satış yapın



Kullanıcıların kendi canlı yayınlarını oluşturarak ürünlerini satabileceği ve izleyicilerin, sorularına anlık olarak cevap alabildiği, online alışveriş platformu oluşturan Taglist sosyal bir satış platformu. Kullanıcılar canlı yayında ürünlerini satışa çıkarmak için ister yeni ürün ekliyor, isterse önceden eklediği ürünü kullanıyor. Canlı yayın sırasında almak istediğiniz ürün hakkında soru sormak ve ürünü her açıdan görmek mümkün. Ayrıca canlı yayında açık artırma bile yapabiliyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA