Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Aradığınız renk telefona Uzakdoğu’da ulaştık

Artık akıllı telefon, saat ve dizüstü bilgisayarlar teknolojisiyle değil, renkleriyle konuşuluyor. Çinli Huawei pantone renklerinden ilham alırken Koreli Samsung ve Tayvanlı HTC gibi markalar renkler konusunda daha cesur davranıyor

Akıllı telefonlar ve saatler gelişmiş teknoloji fonksiyonları için yarışırken, insan merkezli tasarımlarda pantone renkleriyle seçim yapma şansı doğdu. Artık uzun uzun teknik açıklamalar yerine sadece renk tercihine karar veren telefon kullanıcılarının sayısı artıyor. Çinli Huawei'nin bu yılın başında tanıttığı P10 ve P10 Plus serisi telefonlar yaz ayından itibaren Türkiye'ye giriş yaparken değişik pantone renkleriyle karşımıza çıkıyor. Dünyada en çok yeşil rengin tercih edildiği gözlemlenirken ülkelere göre farklı renklerin popüler olduğu belirtiliyor. Orkide grisi veya altın rengi Samsung S8+'in siyah renk modeline göre daha çok renkli modelleri tercih ediliyor. Yine birkaç hafta önce satışına başlanan Tayvanlı HTC'nin U11 modeli farklı renk seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Aslında her ülkede tüm renkleri bulmak mümkün olamıyor. Bu yüzden her markanın renk konusunda önceden hazırlık yapması gerekiyor.

RENKLER FARK YARATTI
Apple çıkardığı iPhone 6 serisiyle altın sarısı renkleri sayesinde siyah ve gri renklerin egemenliğinin biraz olsun azalmasını sağlamıştı. Şimdi ise altın renginde bile farklı seçenekler ortaya çıkmaya başladı. Gül rengi, altın veya normal altın diye ikiye ayrılan seçenekler bugün neredeyse her telefon markası tarafından kullanılıyor. Cihazlar, Pantone Color Institute ile ortak olarak yaratılan ve özel olarak seçilen iki ayrı Pantone rengiyle piyasaya çıktı. Pantone 2017 resmi rengi olan Pantone Greenery (Yeşillik) ve Huawei'nin Dazzling Blue (Göz kamaştırıcı mavi) olarak piyasaya sunduğu gölgeli derin mavi modelleri, Uzakdoğu'nun renkli karakterini gözler önüne seriyor. Huawei ve Pantone Color Institute'ün özenli işçilik ve karşılıklı işbirliği sonucu her iki renk de Huawei, P10 ve P10 Plus'ın yüzey ve dokusu için özel olarak geliştirildi. "Greenery", kum püskürtme yöntemiyle üretilmiş kasasıyla piyasaya çıkarken "Dazzling Blue" modelindeki hiper elmas kesim kasalarda parıltı efekti göze çarpıyor. Ayrıca HUAWEI P10 and P10 Plus'ın Ceramic White, Dazzling Gold, Prestige Gold, Graphite Black, Rose Gold ve Mystic Silver gibi çarpıcı renk seçenekleri de bulunuyor.

CANLI VE NET GÖRÜNTÜ
HTC U11'in etkileyici tasarımında ise kullanıcısını yansıtan Liquid Surface özelliği dikkat çekiyor. Cihazın likit cam yüzeyinde Optical Spectrum Hybrid Deposition kullanılıyor. HTC U11, 5.5 inç Quad HD çözünürlüğünde 3D cam ekranıyla güneş ışığında bile canlı ve net görüntüler sağlıyor. Suya da dayanıklı HTC U11 kullanıcılarının sudan korkmasına gerek kalmıyor.

SONSUZ EKRAN FARKLI RENK
Telefon yeni video izleme alışkanlığı yaratacak büyük ekrana rağmen avucunuzun içine kolayca oturuyor. Çerçevenin küçülmesi toplam efektif alanı artırıyor. Ses ve görüntü kalitesi artırılırken yeni AKG Harmon özel kulaklıklarla birlikte geliyor. Özellikle Galaxy S8+'nın fiyatı 5 bin TL'ye ulaşırken operatör kampanyalarının satışlardaki etkisi öne çıkması bekleniyor. Galaxy S8 Türkiye'de Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı gibi zengin bir renk paletiyle vitrine çıktı.

BİLGİSAYAR GİBİ EKRANI BÖL
Huaweı, ekran kilidi devredeyken bile ses azaltma tuşuna basarak kamerayı başlatma özelliğiyle hızlıca en kaliteli fotoğrafı çekmeye imkân sağlıyor. P10, en sık kullanılan uygulamaları sistemin herhangi bir yerinden başlatmayı mümkün kılan parmak boğumu hareketlerini tanımlanma özelliğini sunuyor. Çizilen sembollerle istenilen uygulamaya ulaşılıyor ve iki farklı uygulama ekranı bölerek kullanılıyor.

KİŞİSELLEŞEN SAAT BİLEĞİNİZDE
Huawei Watch 2, 45mm'lik çapında kadranı, iki bölmeli ergonomik tasarımıyla rahatlıkla kullanılıyor. Huawei Watch 2'nin bileziği seramik teknolojisi kullanılarak üretildi. Her seramik bilezik 23 farklı işlemden geçerek 288 saat boyunca sertleştirme işlemine tabi tutulup aşınmaya karşı yüksek dirençli hale getirildi. Huawei Watch 2'nin arama arayüzü özelleştirilebilme özelliğine sahip olup size uygun tasarımı seçmenize olanak sağlıyor. Ayrıca saatin kayışını da istediğinizde değiştirebilir ve farklı ortamlara uygun hale getirebilirsiniz. Cihaz üstün GPS fonksiyonuyla tüm hareketlerinizi kayıt altına alıyor. Cihaz uzun pil ömrüyle 48 saat kesintisiz kullanım olanağı sunuyor ve 'watch mode' özelliği sayesinde güç tasarrufu sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA