Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Girişimci kadınların vitrini sosyal medya

Girişimci kadınlar karşılaştıkları sorunlara çözüm üretirken, sosyal medyayı işlerini büyüten dijital vitrine dönüştürüyor. Kadınlar, şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor

Glutensiz gıdadan geri dönüşümlü ürünlere, turizmden çocukların eğitimine kadınlar sosyal ağları ve dijital servisleri girişim fikirlerini hayata geçirecekleri ve büyütecekleri yeni medya olarak kullanmaya başladı. Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarda pek çok kadın emeği ile girişim fikri dijital servislere ve vitrinlere dönüşüyor.
Kadınlar sosyal ağları sadece keyifli zaman geçirmek için değil, girişimlerini hayata geçirmek için de kullanıyor. Gün boyu kahvede oturup ahlâk ve siyaset üzerine ahkâm kesen erkeklerin aksine kadınlar dijital dünyada fark yaratacak projeler geliştiriyor. Aydınlık ve üretken girişimci kadınlar ülkenin geleceğini de aydınlatıyor. Sadece aile ekonomisine değil, Türkiye'ye katkı sağlıyor. Tıpkı yaşadığı sağlık sorunu yüzünden gulutensiz yani bulgursuz unsuz içli köfte üreten Yasemin Zor Aydın'ın Antep Gurmesi girişimi gibi.. Dijital dünyada kadınlar daha üretken ve teknolojiyi kullanmaya daha açık. Türkiye'de 44 milyondan fazla insan Facebook, 31 milyondan fazla insan Instagram kullanıyor.
Akıllı telefon ya da bilgisayarın ana ekranı gibi kullanılan sosyal ağlar, girişimci kadınlar için dijital dünyaya ilk adım oldu.

ANNE DEĞİL KADIN
Sadece anne figürü olarak değil, birey olarak kadınlar dijital dünyada üretimin ve ticaretin yöntemlerini keşfetmeye çalışıyor. Şunun şurasında 10 yılı bile geçmeyen sosyal mecralar kadınların üretim ve ticaret motivasyonlarını değiştirdi. Kimi kadınlar fuları, resimleri ve geleneksel işlere dijital mecrada geliştirdikleri çözümleriyle fark yaratıyor. Kimi de yerde glutensiz gıda, geri dönüşümlü malzemelerden çıkan harikalar üretiyor.



FACEBOOK'UN KÜRESEL KADIN GİRİŞİMİ PROJESİ
Tüm bu girişimlerin hikâyelerini bir araya getiren Facebook, kadın girişimcilere yönelik başlattığı kapsamlı küresel projesi SheMeansBusiness'ı, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile Türkiye'de de hayata geçiriyor. SheMeansBusiness projesi kapsamında önümüzdeki yıl boyunca Türkiye'de beş binin üzerinde kadın girişimciye eğitim verilecek. She- MeansBusiness ile TOBB ve Facebook, Türkiye'nin dört bir yanındaki kendi işini kurmak isteyen kadınlara ilham vermeyi ve kadın girişimcilere işlerini bir adım daha öteye taşımaları için gerekli bilgi, beceri, bağlantı ve teknolojiyi sunmayı hedefliyor. Kadınların ilham verici hikayelerine https://shemeansbusiness. fb.com/tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA