Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Katla telefonu koy cebine

Apple kasım ayı içinde sessiz sedasız katlanabilir ekranlarla ilgili patent başvurusu yaptı. Koreli Samsung ve Çinli ZTE katlanabilir ekranlarla ilgili çalışmalar yürütüyordu. Bakalım kim ilk en iyi katlanabilir ekran deneyimine sahip ürünü piyasaya sürecek?

Uzun zamandır katlanabilir ekranlarla ilgili deneysel çalışmalar ortaya çıkmaya başladı. Çinli ZTE geçtiğimiz ay çok büyük bir ivme yaratmasa da ilk ürününü çıkardı. Samsung'un katlanabilir ekranlı telefon söylentisi YouTube videolarıyla doruk noktasına ulaştı. Son olarak Apple, bu ay içerisinde katlanabilir ekranlarla ilgili patent başvurusu yaptı. Bu tür patentler sadece ürünü çıkarmak için değil, rakiplerinin etrafına patentlerden oluşan mayın tarlası hatırlamak gibi bir şey oldu. Apple'ın başvurusu da "katlanabilir ekranlı elektronik cihaz" konusunu kapsıyor. Yani telefon değil, tablet veya dizüstü bilgisayar da olabilir. Ancak genelde aklımıza ilk gelen telefon oluyor. Sonuçta telefonda yakalanan inovasyonu nakite dönüştürmek daha kolay ve kısa vadede gerçekleşiyor.

HEDEF EN İYİ DENEYİM
Teknoloji firmaları bazı ürünler için yarış yaparken ilk olmaya çalıştı. Oysa artık temel kural en iyi deneyimi ilk olarak sunmak oldu. Bu açıdan bakınca henüz en iyi deneyimi sunan bir ürün yok. Her şeyden biraz formülü hâlâ geçerli. Samsung'un YouTube ekranına sızan görüntülerde 5 inçlik telefon ekranı açılınca 8 inçlik tablete dönüşüyor. Yani çok işlevli bir cihaz olarak düşünülmüş. Ürünü deneyimleyip öneren kitle henüz oluşmadı. Diğer taraftan ZTE'nin geçtiğimiz ay tanıttığı katlanabilir ekranlı cihazı da şu ana kadar istenilen etkiyi yarattığı pek söylenemez.

GELECEK 5 YILDA TELEFONLAR
Dokunmatik ekranlar yerini yavaş yavaş ses ve göz takibi arayüzü ile kullanılan telefonlara bırakacak.
Telefonlar tüm cihazların dilinden anlayacak. Nesnelerin interneti teknolojisi, ortak protokoller sonrasında çamaşır makinesi ile buzdolabı aynı dili konuşulacak.
Tüm cihazlar uzaktan yönetilecek.
Pil teknolojisindeki gelişmeler sayesinde hem pil ömrü uzayacak hem de piller farklı formlara girerek taşıma kolaylaşacak.
Yapay zeka, büyük veri artırılmış ve sanal gerçeklik konusundaki gelişmeler gelecek 5 yılda sadece telefonları değil, kullandığımız tüm cihazları değiştirecek.



KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ KAPTIRMAYIN
Sık seyahat ediyorsanız, kredi kartı kopyalamaya karşı çok dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca mobil uygulamlara verdiğiniz kredi kartı bilgilerini kaptırmanız muhtemel. Son olarak Uber'in 50 milyonun üstünde kullanıcının bilgisini kaptırması açıkların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu konuda 3 önemli adımı atın.
Uygulamaya giriş şifrenizi ve bağlı hesabınızın bilgilerini hemen değiştirin. Bu değişikliği banka hesaplarınızda olduğu gibi düzenli ve düzensiz aralıklarla tekrar edin.
Önce kredi kartı harcamalarınızı mutlaka takip edin ve şüpheli harcamaları bankanıza bildirin.

ANA EKRAN TUŞUNU UNUTTUK DETAYLARA DALDIK
Apple iPhone X modelini, "iPhone ten" olarak söyleyince, herkes piyasaya çıkacak yeni model sanıyor. Kimsenin aklına Apple'ın gerekçilerini söylemek gelmiyor. İsim ve model tartışmalarını bir kenara bırakacak olursak, iPhone X'un püf noktası yani deneyimi anlatalım. Birincisi artık daha az yer kaplıyor. Ana ekran tuşunu çabuk unutuyorsunuz. Aksesuarlar konusunda da Apple ilk kez kapaklı kılıf deniyor.
Animoji: Mesajlar hiç bu kadar sevimli olmamıştı. Emojilerden sonra iPhone X'un true dept kamerasıyla yüz hareketlerinizi taklit eden komik hayvan karakterleri kullanıcıların büyük beğenisi kazandı.
Kablosuz Şarj: "Daha önceleri neredeydin" demek istediğimiz özelliklerden biri de kablosuz şarj yeteneği. Gece yatarken ped'in üstüne bırakıp sabah aldığınızda tam şarjlı kullanabiliyorsunuz.

DAHA İNCE BİLGİSAYAR
Dizüstü bilgisayarlar büyük ekrana rağmen ince ve hafif bir tasarıma sahip olması artık bizi şaşırtmıyor. 14 inç ekran boyutuna sahip Lenovo IdeaPad 720S, sadece1,55 kg hafifliğe 15.9 mm inceliğiyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Windows 10 işletim sistemi ile gelen IdeaPad 720S, hızlı şarj özelliği ve 14 saate kadar dayanan pil ömrüyle tüm gün hareket halinde olmanızı sağlıyor. Yani en uzun Tokyo veya Los Angeles uçuşunu rahatlıkla yapabileceğiniz kesin. Ek yüksek performanslı PCIe 256 GB SSD depolaması ile gelen cihaz, 8 GB belleği sayesinde hızlı ve kolayca çoklu görev gerçekleştirmenizi mümkün kılıyor. IdeaPad 720S, NVIDIA GeForce 940MX grafik kartı ile gelişmiş grafik performansı sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA