Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Geleceği değiştiren teknolojiler

Herkes akıllı telefonlara, kameralara, ürünlere bakarken geleceği değiştiren adımlar yazılımdan geliyor. Derin öğrenme, yapay zekâ ve nesnelerin interneti teknolojisi gelecekte kullanacağımız cihazların habercisi oluyor

Şatafatlı reklamlarla ortaya çıkan yeni ürünlerin pek çoğunun arkasında yeni teknolojiler var. Kameralar ve sensörler, yüz tanıma, yapay zeka, derin öğrenme, büyük veri ve nesnelerin interneti teknolojileri geleceğin robotlarının, otomobillerinin ve telefonlarının ortaya çıkmasına sebep olacak. 3 boyutlu yazıcılar da üretim şartlarını değiştiriyor. Mağazalar 3 boyutlu yazıcılarla üretim yerine dönüşürken, terzi işi tekstil, ayakkabı gibi ürünler sıradan hale geliyor.
Tüm bu değişimler kişiye özel ürün ve servislerin artmasını sağlayacak. Artık hangi ürün ya da servise doğru zamanda ulaşmak fark yaratacak. Şu anda tüm platform şirketleri bunu öğrenmek için pek çok küçük teknoloji şirketini ya satın alıyor ya da devasa araştırma geliştirme yatırımları yapıyor.

SIRADAN TASARIMDAKİ SIR
Geçtiğimiz hafta Amazon Web Services (AWS) tarafından tanıtılan DeepLens kamera baktığınızda, büyük şekilsiz ama tüm bağlantı seçeneklerine sahip harika bir geliştirici cihazı. AWS CEO'su Andy Jessy, DeepLens'in geliştirici ürün olduğunu söylerken, DeepLens'in kullanım alanıyla ilgili en iyi önerilerle ilgili özel bir yarışma da düzenleniyor.
Derin öğrenme yeteneğine sahip bu kamera güvenlik kamerası olarak eve girişte, ofiste çalışanların işe girişlerinde, otomobili anahtarsız çalıştırmak otomotiv sektöründe kullanılabilir.
Tüm bu kullanım senaryoları karşımıza yıllar içinde yeni cihazların çıkacağını gösteriyor. Sadece AWS reInvent etkinliğine gelen 43 binden fazla geliştirici kendisine yeni bir platform elde ederken kullanılacak kamerayı da bulmuş olacak.



DAHA FAZLA AKILLI VİDEO
Güvenlik kameraları, akıllı telefonlar, profesyonel kameralar derken çevremizde video kaydı yapan onlarca cihaz bulunuyor. Bu videoları depolamak, daha sonra istediğiniz zaman ihtiyacınız olduğu anda erişmek istiyorsunuz. Amazon Web Services video servisleri bu anlamda harika bir iş çıkarıyor. Bu yıl düzenlenen geliştiriciler konferansında tanıtılan yeni servisler özellikle medya ve iletişim sektörünü yakından etkiliyor. Videolarda konuşmaları yazıya çeviren, anlık çeviri servisleri, yüz tanım teknolojileri, derin öğrenme ve aradığınız videoları akıllı arama teknolojileri geliyor.



VİDEOLAR ZENGİNLEŞTİRECEK
Günümüzde tüketiciler eğlence, spor, haber, eğitim, sosyalleşme veya kurumsal uyum gibi alanlarda tabletler, akıllı telefonlar, internete bağlı TV'ler ve uydu alıcıları da dahil olmak üzere tüm cihazlara en iyi video deneyiminin güvenli bir şekilde aktarılmasını bekliyor. AWS Elemental Media Services, video veri merkezleri için pahalı ekipman alma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu hizmetler, video yapım sürecinde alışılagelmiş karmaşık ve büyük efor gerektiren işlemleri otomatikleştiriyor.
AWS Elemental Media Services ayrıca, teknolojilerin çabuk eskimesi sebebiyle kullanılamaz hale gelen altyapılar için harcama yapılmasını önlüyor.
Bulut üzerinde harika video içerikleri yaratmaya ve yayımlamaya odaklanabiliyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA