Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Çinliler geliyor: Önce Honor sonra Xiaomi

Çinli Xiaomi ve Honor markaları Türkiye’ye güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Her iki şirket dağıtım kanalı ve yönetim organizasyonları için hazırlık yapıyor

Türkiye'de akıllı telefon pazarı yılı adet bazında küçülme ciro bazında büyüme ile kapatsa da Çinli firmaların iştahını kabartmaya devam ediyor. Yıllık 12 milyon, aylık 1 milyon civarındaki ürün satışları bu yıl daha çok kızışacak. Daha önce bin TL altındaki pazar sıkışırken bu yıl rekabetin 2 bin TL ve üstündeki ürünler üzerine odaklanması bekleniyor. Herkesin adını söylemekte zorlandığı Çinli Xiaomi (Şaomi diye okunuyor) Türkiye'de arzu ettiği ortaklığı oluşturamayınca kendi organizasyonunu kurmaya karar verdi. Bu karar rakiplerini de harekete geçirdi. Huawei cihazlardan sorumlu Genel Müdürü James Yang, Türkiye'deki görevini tamamlamıştı. Ancak şimdi Honor markasının başında Türkiye'deki görev süresini uzattı.

YERLİ MARKALAR KARŞISINDA
İki firmanın çekişmesi Uzakdoğu'da fiyat performans taleplerine karşılık olarak güç kazandı. Yani Samsung, iPhone gibi amiral gemisi modellerine karşılık aynı ekran kalitesi ve performansı daha uygun fiyata tüketiciye ulaştırmayı hedefleyen Çinli markalar karşılarında güçlü rakipler bulacak. Özellikle yerli markalar, Vestel, General Mobile, Casper gibi markalar da güçlü rekabet içerisinde pazar paylarını artırmaya gayret edecek.

YAPAY ZEKÂLI TELEFON GELİYOR
Çinli Huawei'nin alt markası olarak konumlanan Honor View 10 ilk yapay zekalı telefon olarak öne çıkıyor. Kirin 970 işlemci kullanan View 10 sonsuz ekran formu, 6 GB bellek ve arka tarafında dual ve önde 13 megapiksel kamerayla geliyor. Telefon, Türkiye'de yıl içinde satılacak 5 modelden biri olacak. İlk olarak Honor 7X ile Türkiye'de ocak sonunda vitrine çıkacak. Fiyatın 2 bin TL'nin altında olması bekleniyor.

YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR
Çinli Xiaomi kullanıcılar arasında efsane haline gelen bir telefon. Qualcomm Teknoloji Zirvesi toplantısında sahneye çıkan şirketin CEO'su Lei Jun ile toplantı sonrası tanışma şansı yakaladık. Türkiye'de kullanıcıların ilgisini fark eden şirket, yatırımlarına devam ediyor. İnternet üzerinden satışlarını yönlendiren şirket son olarak Endonezya'da Redmi 5A ürününü 74 dolara piyasaya sürmeye başladı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA