Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Yeni darbe olsa ne olur?

Fetullahçı teröristlerin giriştiği 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana sosyal medya hesabıma sabitlediğim bir cümlem var: Demokrasinin tırnağına zarar gelsin 75 milyon sokaktayız. Haberiniz ola!

Korkmadan, paniklemeden, travmamızı rehabilite ederek her türlü kalkışmaya, teröre, hainliğe, kumpasa karşı millet olarak güçlü ve omuz omuza olmak zorundayız. Bugünler öylesi günler çünkü. Ne medyada ne sokakta "Yeni darbe gelecek" şeklindeki cümleler eksilmedi zira. Apolitik insanlar bile beni arayıp "Yeni darbe mi var?" diye soruyor. Tedirgin etmeyin milleti. Buna kimsenin hakkı yok.

"İkinci darbe" olacağına ihtimal vermiyorum. Ha diyelim ki bir daha darbeye kalkıştılar. Millet analarını ağlatır bu defa. Kaçacak delik bulamazlar.

Motivasyonumuzu diri tutmalı ancak insanları paniğe sevk edecek söylemlerden uzak durmalıyız.

***

Bu söylemlerle birlikte piyasada en çok gezdirilen iki konu daha var. Birincisi, "AK Parti'deki FETÖ'cüler duruyor", ikincisi de "Çok sayıda 'mağdur' var" konusu.

AK Parti 7 Temmuz ve 1 Kasım seçimlerinde yoğurdu üfleyerek yediğinden kripto FETÖ'cüler büyük oranda elekten geçemedi. Ancak bakanlıklarda ve belediyelerdeki FETÖ'cüler veya kripto olarak sessizce bekleyen milletvekilleri varsa onlarla ilgili de titiz ayıklama çalışmalarının sürdüğünü biliyorum.

Peki ya, CHP, MHP ve HDP'deki FETÖ'cüler? Asıl onların içi FETÖ'cü kaynıyor. 17-25 Aralık'tan sonra kancayı AK Parti'ye atamayan FETÖ, özellikle CHP ve MHP'ye yöneldi.

***

Muhafazakâr kesim çok büyük bir ders aldı FETÖ'nün yaptıklarından. Ölene kadar unutamayacağı bir ders.

Kim olursa olsun FETÖ ile ilgiliyse gözünün yaşına bakılmayacağına dair Erdoğan da Başbakan da garanti verdi millete. MHP'de de Bahçeli oldukça FETÖ barınamaz orada.

Daha yeni anayasa ortada yok, sistem değişiklikleri yapılmamış. Böyle bir süreçte sürekli AK Parti'nin yıpratılması sadece Üst aklın ekmeğine yağ sürer.

Çünkü teşkilat demek parti demektir. Parti demek de lider demektir. Herkesin bu bilinçle edeceği laflara dikkat etmesi gerekiyor.

***

Ahlaksızlık aranıyorsa "hepiniz ordaydınız" deniliyorsa, 17/25 Aralık sürecinden sonra FETÖ kasetlerini kullananlara bakılsın en başta. FETÖ'nün hain, kumpasçı, pornocu, şantajcı, vatan-millet düşmanı olduğu ortaya çıktıktan sonra FETÖ'yle iş pişirenlere bakılsın.

"Mağdur" edebiyatının da bilinçli sürdürüldüğünü ve gündemde tutulduğunu görüyoruz. Yüzde birlik hata payı ile yürütülen bu süreçte her ilde kriz merkezleri kuruldu. Hatalar giderilir. Maddi ve manevi kayıplar telafi edilir.

Ama yine de hatayla işinden olan varsa, 15 Temmuz'da canını verenlerin fedakârlığını düşünerek onuruyla, emeğiyle rızkının peşine düşecektir.

***

Farklı kutuplarda olsak da vatan için, memleket için, millet için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Yenikapı ruhu birazcık sendelese de hala diri. İnşallah böyle de devam eder.

Darbeyle başaramadılar ama Türkiye'ye farklı saldırıların olduğu gerçeği ortada. Ekonomik ve toplumsal kaos çıkarmak için suikast ve terör gibi her türlü provokasyon ve manipülasyon devrede. Ama devletin de milletin de gözü açık artık. Gezi sürecinden bu yana saldırı altındayız zaten. 15 Temmuz'da da tavan yaptı bu. Şerbetlendik yani.

***

Ne yazarsam yazayım soğumuyor içim FETÖ'ye. Eminim siz de öylesinizdir. Tırsık ve korkak sünepe kılıklı Haşhaşiler adam oldu da başımıza bomba yağdırdı çünkü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA