Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Arda için 3 ihbar

5 Ekim'deki Bursa-G.Saray maçında tedavi amaçlı ilaç kullanan milli futbolcu ceza almayınca Türkiye'den FIFA'ya üç kez "TFF, doping yapan futbolcuya ceza vermemiştir" şeklinde ihbar gitti

Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın yıldız oyuncusu Arda Turan'ın bu sezon Süper Lig'in altıncı haftasında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan Bursaspor- Galatasaray maçındaki doping testinin pozitif çıkması ve ilacı tedavi için kullandığının rapor edilmesi sayesinde ceza almaması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'nu şikayet eden üç ayrı mektup FIFA'ya gönderildi.

ALINAN İLAÇTA STEROİD VAR

5 Ekim 2008 tarihinde oynanan Bursaspor- Galatasaray maçından önce Bellinzona ile oynanan UEFA Kupası birinci tur rövanş karşılaşmasında sakatlanan Arda Turan, leğen kemiğindeki ağrılarının önüne geçmek için steroid içeren bir ağrı kesici olan "metilprednisolone" kullanmıştı. Genç oyuncunun aldığı bu ilaç, uygulanan ağrı kesicinin daha yavaş reaksiyon göstermesini ve insan üzerindeki etkisini uzun süre sürdürmesini sağlıyor. Kulüp doktorlarının bu ilacın kullanıldığını beyan etmeleri ve kullanımdan önce Türkiye Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Kurulu'ndan onay almaları sayesinde, Arda herhangi bir ceza almamış, ancak Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine yapılan testin sonucunun 30 Aralık 2008 tarihinde girilmesi dikkat çekmişti. Yani bu raporun maçın oynandığı tarihten yaklaşık üç ay sonra sisteme yazılması akla başka soruları getirmişti. Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Kurulu'nun, ilacın kullanımı kendilerine danışıldığı sırada "Galatasaray'ın oyuncusu Arda Turan, aynı zamanda Türkiye A Milli Takımı'nın da futbolcusudur. Bu ilacın kullanıldığının FIFA'ya da bildirilmesi gerekir" bilgisini vermesi nedeniyle sarı-kırmızılı kulüp, o dönemde FIFA'yı da bu konuyla ilgili ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşanmaması için önceden bilgilendirmiş, önlemini almıştı.

FEDERASYON ŞİKAYET EDİLDİ
Arda'nın tedavi için kullandığı ilacın hem TFF hem de FIFA onayıyla alınmış oluşu nedeniyle cezai yaptırım doğurmaması sonrası Türkiye'den FIFA'ya ve çeşitli kurullarına defalarca ihbar mektupları yazıldı ve gönderildi.
Bu yazıların sahiplerinin, Milli Takımımız'ın İspanya gibi güçlü bir rakip ile önem derecesi yüksek olan maçlarını da umursamadıkları ortada...

EYLEMİ ÖRTBAS İDDİASI VE İHBAR
FIFA Genel Sekreterliği'ne giden ilk mektupta Futbol Federasyonu'nun dopingli çıkan bir futbolcunun eylemini örtbas ettiği iddiası ve ihbarı yer aldı. Bunun sonuçsuz kalması üzerine FIFA Sağlık Kurulu'na da mektuplar gönderildi ve "Türkiye Futbol Federasyonu doping yapan futbolcuya ceza vermemiştir" iddiasına yer verildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA