Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

16 takımlı lige dönelim

2002-03'te iki, 2003-04'te dört, 2004-05'te beş, geçen sezon ise iki takım bitime 4 hafta kala sezonu kapattı. Yine 30. haftadan sonra, amaçsız turistik geziye çıkan iki takımımız var. G.Antep ve Kayseri... G.Antep Başkanı İbrahim Kızıl, "Lig bizim için bitti. Prestij maçına çıkacağız" diyor. 1993-94 ve öncesinde Avrupa'ya katılım bizim için sınırlı sayıda olduğundan, 16 takım uygulamasının pek anlamı yoktu. Zaten 18 takıma geri dönüş de o sezonun sonunda yapıldı. Şimdi Avrupa için vize yarışı farklı... Özellikle şehir takımlarının olduğu; 16 takımlı konsantre bir lig... Bence düşünmeye değer.
KONUYU
ekonomik yönüyle ele aldığımızda 30 haftada bitecek bir ligden zararlı çıkabiliriz. Bu doğru! O zaman 'amaçsız takımların' sayısını azaltmak için başka öneri, UEFA Kupası'na katılacak (Günümüzdeki kontenjanla) iki takımımızı play-off ile belirlemek olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA