Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Mahalleyi kiralamak

Ziya Doğan; Tolga Doğantez ve Ayman'ı yanında taşıyor, hâlâ 5'li savunma yaptırıyor fakat nasıl iyi bütünleştiriyor oyuncularını... Takım satın almak için görüşmelere gidiyor. Neden?Aforoz etmişiz kendi hocalarımızı; bugün yaptığımız, yarın da yapacağımız gibi...
SAMET Aybaba en önemli örnek! Beşiktaş Başkanı'nın golf sahasına çağırmasına, "Görüşeceğim yer, Akaretler'deki kulüp binasıdır" cevabıyla bir 'duruş dersi' veriyor! Sonra kaptanlığını yaptığı kulübün yolu kapanıyor. Öykümüzün sonu, trajedi! 'Dördüncü büyük Trabzon'a ismi geçiyor, ortalık yıkılıyor. En sonunda Broos'a tercih edilip, belki de en çok kırılacağı davranışla yüz yüze kalıyor. Neden? Çünkü Samet Hoca bizim mahalleden!
MESELA
Güvenç Kurtar, Osman Özdemir neredeler? Güvenç Hoca yorumcu, 2007-08'in OFTAŞ'ını maddi zorluklara rağmen ayakta tutan Osman Hoca da Bank Asya'da...
SUÇUkendimizde arayalım. Ne zaman takdir ettik Aybaba'yı? G.Birliği ve Trabzon'a Türkiye Kupası kazandırdığında mı? Fatih Tekke'yi Trabzon'a yeniden aldırıp, kaptanlık bandını vererek futbolumuza sunduğunda mı? Bizlere armağan ettiği gençler için mi?
AYBABA'NIN
Trabzon'da, Gençlerbirliği'nde, Bursa'da; Türk futbolunda yaptığı gençlik devriminin; o gençlerin listesini yapsak acaba bu sütunlar yeterli olur mu?
GEÇEN
sezonu 2 yabancıyla tamamladığımız ligde, 6 yabancı teknik adam var şimdi...
Kiralamışız kendi mahallemizi! Nezaket öğretmeni Rijkaard ve ekibine söz yok. Ruhları genç! Futbolumuz için büyük kazançlar. Daum'a gelince: O da artık bizden olmuş; tıpkı Lucescu gibi... Zaten söylediklerim, 'üç büyükler' için geçerli değil. Çünkü onlar Avrupa'dalar.
TRABZON'UNToulouse karşısında düşük ihtimalli olası sürprizi konuşuluyor. Tüm bunları düşünürken, Lemi Çelik'in bir sözünü duyuyorum yeniden: Yıllar boyu kendi içimizden bir teknik direktör çıkartamadık bu kulübe...
İŞİN özü; seneye kaça yükselecek bu rakam? Kimleri ekleyeceğiz 'Çürüttüğümüz değerler listesi'ne? Fatih Terim bıraktığı gün kim geçecek Milli Takım'ın başına? Yabancıların başarısızlığında Anadolu takımları kimi getirecek antrenör olarak? Yitirdiklerimizi mi? Yaratamadığımız yeni 'imparatorları' mı? Bu, 'bizim mahallenin' ölümcül hastalığı!
ABDULLAHAvcı... O da diğer bir örnek! Türk futbolunda hak ettiği değeri bulabiliyor mu? Cevap bir nefeste çıkıyor insanın dudakları arasından... Hayır!
BİLİNMEZE
sürüklendiğimiz, yazıdan da belli! Sorular, hep sorular!
ŞİMDİ haftaya dair bir soru soralım: Rijkaard ve Daum dışındaki dört teknik adam toplam kaç puan topladılar? Sadece üç...
PEKİ
bizimkilerin hiç mi suçu yok? Var! Yorumculuk, kamuoyundaki ciddiyetlerini, dikkate
alınırlıklarını kaybetmelerine neden oluyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA