Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Daum'a küçük bir tatil hediyesi

Konumuz Christoph Daum! Biraz önyargılı olabilirim. Bizden daha çok bizden oluşundaki yapmacık tavırlarından ötürü, pek sevdiğim söylenemez. Tıpkı van Hooijdonk, Boliç ve Noumagibi! Bu isimlerin tümüne karşı duygu ve düşüncelerim aynı!
FAKATgöz ardı edemeyeceğimiz bazı noktaları var Daum'un... Fenerbahçe'deki ilk döneminde Tuncay Şanlı'yı parlattı mesela... Ve tabii ki Aurelio'yu kazandırdı. Serkan Balcı'yı ve Ümit Özat'ı da bu tabloda değerlendirebiliriz.
DAUM,sezon başında Sercan Yıldırım transferi gündemdeyken, gönderilmesine karşı çıktı; şimdi arkasında durduğu ve güvendiği Vederson, en verimli dönemini yaşıyor Fenerbahçe'de...
BİR
Daum eseri daha var: Kazım Kazım!
BABASIaçıklama yaptı; ipler koptu. Hatta bavullar bile toplandı. Yeniden kazandırdı Daum... İkinci Aurelio'yu da Cristian'dan yarattı. (19 resmi maçta da 90 dakika!)
İNKÂR edilemez gerçekler bunlar!
FAKAT
acil olarak çözmesi gereken büyük sorunları da var Alman Hoca'nın...
'AÇILIM' kelimesinin mânâsını biliyordur herhalde? Hani bizden ya, onun için biliyordur. Yoksa işine yaramaz diye takip etmedi mi? Taktığı ATATÜRK rozeti boşuna mıydı? Görüyorsunuz değil mi, 'sahtelik' akıyor! Neyse! 'Açılımı' bilmiyorsa, onu da öğrenir!
İLK olarak forvete iyi bir 'açılım' gerekiyor. Semih Şentürk veya Kazım... İkisi de ispat yükümlülüğünü geride bırakmış isimler.
GÜİZA ligin en fazla gol pozisyonuna (14) giren forvet oyuncusu... Çok fazla ofsayta da düşmüyor (Sadece 9). Dokuz maçın üzerinde oynayan forvetler arasında en az faul yapılanı! Soldaki rakam komik değil mi? 235 dakikaya 1 gol düşüyor! Herkes kendi haline bırakmış Güiza'yı... Etkisiz eleman misali... Daum'un bu ısrarını anlamak mümkün değil?
SIKINTILI bir diğer isim de Santos! Daum artık Santos'a şans verme uğruna takımı 10 kişi oynatmaktan vazgeçmeli. Uğur Boral örneğindeki gibi, diğer isimleri de küstürmemeli.
UĞUR Boral, çoğu zaman eleştiri konusu olmuştur fakat ipe asılacak bir alternatif değildir. Eski Daum, 'alternatif çözümler' üretmeyi iyi başarırdı. Şimdi ise öldürüyor!
ÖZER
Hurmacı'yı da kulübeye mahkum ediyor. Diğerleri gibi, bir yıldız isim daha yaratabilir. Bunu yaparken Alex'e takım içinden bir alternatif de üretmiş olur. Neden olmasın? Acaba Daum bunun farkında mı?
SON madde:
Laf yarışına girdiği Rijkaard ile korkaklık branşında asla yarışmamalı. Yoksa Kayseri'deki sonuca alışmak zorunda kalır.
BÜLENT Uygun'dan da ayrı ders çıkartmalı Daum... Evet bizi; ülkemizi tanıyor ve iyi biliyor. Fakat öğreneceklerinin sayısı; öğrendiklerine yakın. "6'da 6 mı görmüşler?" sorusu, öğreneceklerinin olduğuna ilk işaretti. "Bir puan kazandık" açıklamasıyla ne anlatıyor?

KAZANMAK NE DEMEKTİR?
GALİPKEN
eşitliğe boyun eğmek; kaybetmektir. "Bir puan kazandık" diyebilmeniz için, mağlupken beraberliği yakalamanız gerekir. Peki Daum bunu bilmiyor mu? Biliyor ama nasıl olsa biz yutarız değil mi? İşte bunun için sevmiyorum Daum'u!
İŞİN
özeti; az konuşup, çok iş yapmalı... Yani Bülent Uygun'un yaptığının tersi bir yol izlemeli. Avrupa'da başarıyı çok düşünmezken, bir de içeride sorunlar artar ve başarısızlık doğarsa, süresi 'kum saati'nden hızlı akmaya başlar. Uyarması bizden!
DÜN Daum'un önündeki 21 günlük dinlenme süreci başladı (Lig için)! Şimdi Daum, 'tatil kitabı'nı alıp, dersine iyi çalışmalı. Aksi halde; Daum'u, "Sözümden çıkmaz" düşüncesiyle takımın başına getiren Aziz Yıldırım, "Beşiktaş'tan başka hiçbir takıma puan kaybetmeyiz" tezini tarihe gömen Alman Hoca'ya güzel bir tatil kitabı hediye edecektir!

***
17 Güiza'nın, Türkiye'deki resmi maçlarda oynadığı 4 bin 3 dakikada attığı gol sayısı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA