Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Oğuz Sarvan eşit mi?

CUMARTESİ sabahı Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'ın Kadir Has Üniversitesi'nde verdiği, 'Türkiye'de Hakemliğin yapılanması' konulu derste ben de vardım.
SAYIN Sarvan diyor ki: Programlarımız var. Maçları eşit dağıtıyoruz; adaletliyiz.
BEN diyorum ki: 36 tane 'Üst Klasman Hakemi' var. 13 hafta bitmiş, 10'unun yönettiği bir tane maç yok! Yani lig 26 hakemden ibaret...
EŞİTLİK bunun neresinde?

***
"1990'dan sonra futbolumuz ilerledi ama Türk hakemliği aynı düzeyde kaldı. Hatta geriledi."
BU
sözlerin sahibi ben değilim. Oğuz Sarvan!
"10
senedir Şampiyonlar Ligi'nde maç yöneten hakemimiz yok" cümlesinin sahibi de Oğuz Sarvan. Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır'ın seneye Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetebileceklerini umut ettiklerini belirten de yine Oğuz Sarvan...
2008 Şubat ayından bu yana; yani Sarvan'ın MHK'sında Türkiye'de 106 maçı olan (Süper Lig ve kupalar) FIFA hakemlerimiz; Hüseyin Göçek, Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır'ın Türkiye'deki toplam derbi sayısı 3... Sarvan döneminde 39 maç yöneten; 4 derbiye çıkan 'Üst Klasman Hakemi Bünyamin Gezer'e, bu üç FIFA hakeminin toplamı bile ulaşamamış. Acaba neden?
NEDEN
eşitlik(!) örneklerinin böyle hızla çoğaltılabildiği bir tabloda geriye gitti hakemliğimiz?
NEDEN Sayın Sarvan, neden?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA