Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Padişahım çok yaşa!

Amansız ol! Ne reklamdı ama... Ne çok eleştirilmişti. Şimdi gelin bu reklamı Fenerbahçe ve Galatasaray'a ayrı ayrı setlerde uyarlayalım. Kimler oynar bu filmde?
GÖKHAN
Gönül ve Sabri Sarıoğlu...
NEDEN Arda değil de Sabri mi? Çünkü Sabri Sarıoğlu farklıdır. 6 Ekim'de yine bu sütunlarda "Sabri inanç demektir" başlıklı bir yazı vardı. Şimdi bugünkü yazı, aynı düşüncenin ikinci perdesi olsun. Sezon başından bu yana (Mustafa Sarp hariç) Sabri kadar istekli ve inançlı (Her maç için geçerli) olan bir isim daha hatırlıyor musunuz? Hangisi ikinci bir örnek olur? Servet Çetin'in aklı Avrupa'da, Hakan Balta'nın İstinye Park'ta... Aydın Yılmaz'ın kim bilir nerede? Sabri kadar sahada oldular mı bugüne dek?
SORULAR yine sıkça! Fakat tamamının cevabı ortada...
GÖKHAN
Gönül de aynı... Diğerlerinden farkı, sadece soyadı değil; onun mânâsı!
GÖKHAN Gönül ve Sabri Sarıoğlu birer örnek. Onlar inanç, istek ve 'yıpranmaya gönüllü olmak' demektir.
GELİN bitirelim Gökhan Gönül'ü de! Tıpkı Uğur Boral gibi... Ne çıkar? Bir tabak daha eksilir masadan... BOŞVERİN! Silinip gitsinler.
DÖKÜLSÜN
yine dudaklarımızdan aynı sözler. Devam edelim, "Padişahım çok yaşa" demeye... Devam edelim Alex'e tapmaya...

TRABZON'DA DEVRİM
YAKIN geçmişe dönelim. İki sezon öncesine kadar yaşanan antrenör değişimleri Trabzon'un sonuçlarını etkilemiyordu. 2006-2007'de Lazaroni son maçında kazanarak gitti. Yerine gelen Ziya Doğan da galibiyetle başladı.
ÜÇ haftada (7, 8 ve 9. hafta) 3 farklı hocanın görev aldığı 2005-2006'da da durum aynıydı. 2007-2008'de öyle... Ziya Doğan mağlup oldu ve gitti. Ersun Yanal da ilk maçında yenildi.
SONRA ne değişti? Geçen sezon Ersun Yanal 29. haftada Sivas'a farklı boyun eğdi. 30. haftada Ahmet Özen'in Trabzon'u, savunması güçlü Kayseri'yi 4-1 mağlup etti. Bu sonuç, 'psikolojik devrimi' anlatıyordu. 2008-2009'da Kayseri'ye 4 gol atan bir takım daha olmadı.
BROOS da 2 hafta üst üste kaybetti ve gitti. Sonra Trabzon ilk maçında yine kazandı.
ERSUN Yanal bazı oyuncularıyla sıkıntı yaşıyordu. Trabzon Yanal gittikten sonra çoğunlukla o isimlerle güldü (Ceyhun Gülselam gibi). Broos da aynı çerçevenin içindeydi fakat isimler farklıydı. Bu sezon, bu devrim kanıtlanmış oldu.
İLK çözüm bulundu. Şenol Güneş Trabzonlu; doğru seçim. Trabzon kökenli oyuncuların çokluğu ve her ihtimale karşın bir psikolog şart... Kimse unutmasın; Trabzon'u ancak Trabzonlular kurtarır. Bir Anadolu efsanesi ancak böyle canlanır.

AYBABA'NIN GURURU!

SEZON başında ismi geçtiğinde isyan çıkmıştı Trabzon'da... Baskı oluşunca yerine Broos tercih edildi. Çok başarılıydı değil mi Belçikalı? İhya etti Trabzon'u! Rekordan rekora taşıdı!
PEKİ değdi mi Samet Aybaba'ya yaptığınız yüksek dereceli ayıba?
CESARETİYLE
Türk futboluna kazandırdığı gençlerin arasında yer alan Volkan Şen'in son iki sezonda aldığı yol, şimdi Aybaba'nın emeklerini hiçe sayanları utandırıyor mu acaba?
SAMET Hoca'nın tarzı hep aynı... Şimdi de, antrenörlük kariyeri süresince bulunduğu yolun üzerinde... Eski öğrencilerini göğsü kabararak izledi daima... Volkan Şen'i de gururla seyrediyor. Ya diğerleri? Hizmetlerini hiçe sayarak Aybaba'yı Türk futbolundan aforoz edenler kulaklarını mı tıkadılar şimdi? "Konuşmadım, görmedim, duymadım" devrine mi ışınlandılar?
VOLKAN Şen'i izliyorlar mı? Onu kimin yetiştirdiğini biliyorlar mı? Yine Aybaba'nın eserlerinden olan Serkan Balcı'yı gördüler mi bu hafta Avni Aker'de? Yoksa yine gözlerini mi yumdular? Acaba saklambaç mı oynuyorlar?

G.Saray'a attığı golden sonra, 'Golünü rüyasında gören kulüp müdürünün elini öptü Volkan Şen... Aramak yetmez! Kendisini Türk futboluna armağan eden Samet Hoca'nın da elini öptü mü?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA