Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Ertuğrul Kasparov!

2008-2009 sezonunun sonunda 'İkinci Sivas geliyor' başlığını atmıştık röportajımıza... Bu cümlenin sahibi Ertuğrul Sağlam'dı. Sağlam, yeni sezonda hedeflerinin Avrupa olacağını söylüyordu.
Nitekim Bursa beklenen çıkışı yaşadı. Peki gerçekten 'İkinci Sivas' oldu mu?
İLK beş sırada iki Anadolu takımı var. Biri Bursa, diğeri Kayseri... Bursa, 15.haftada üç farklı yenildiği Kayseri'yi mağlup etseydi; bugün devreyi zirvede bitirmiş, tarihe geçmiş ve 'İkinci Sivas' ilan edilmiş olacaktı. Olmadı! Çünkü aynı hedefte bir takım daha vardı. Takımın başında da Tolunay Kafkas...
KAYSERİ ya da Bursa... Bakalım ikinci yarıda hangisi Sivas'ın 73 puanını geçebilecek.
ERTUĞRUL Sağlam, 15 maçta da oynattığı kaptanı Ömer Erdoğan'ı Beşiktaş karşısında kulübeye çekti. İlk 11'e Erdoğan'ın yerine İbrahim Öztürk'ü aldı. Neden mi? Erdoğan kafa toplarına hakim... Beşiktaş'ın 22 maçta bir tane bile kafa golü yok! İlk hamlesi buydu Sağlam'ın... Mücadelenin sonlarına doğru Ferrari sakatlandı. Sağlam, Erdoğan'ı oyuna aldı; Zapotocny gitti golü attı. Bursa, 17 haftanın en 'sağlam' hareketiyle İnönü'den üç puanla döndü.
SATRANÇ; yıllardır ülkemizde yaygınlaşma çabası içinde olan fakat pek ilerletemediğimiz bir oyun! Türkiye'ye uzun süredir bir Kasparov (Dünyaca ünlü satranç ustası) gerekiyordu.
Sağlam bu hafta o boşluğu başarıyla doldurdu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA