Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Size afiyet olsun Sayın Oğuz Sarvan?

Acı bir durum bu... Yaşanması da, yazması da çok acı! Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, aynı zamanda Kayserispor'un Onursal Başkanı... Özhaseki cumartesi akşamı Kayseri'deki Galatasaray maçı sonrası, mücadelenin hakemi Tolga Özkalfa'nın tartışmalı kararları ile karşımıza çıkıyor. Nerede mi? Kuytu bir köşede değil! Bu olay, Kayseri'de bir sokak arasında yaşanmıyor!
ÖZHASEKİ'Yİekranlarda tüm Türkiye dinliyor. Acı bir itiraf var konuşmalarında! Kelimeler anlık öfkeyle kayıp gidiyor dudaklarından...
"BİR hakem, Fenerbahçe maçında bizimle uğraştı. Haksızlık yaptı... Onun düdüğünü ve formasını duvara astırdık Allah'a şükür! Bu çirkinlikler sürerse, daha çok düdüğünü astıracağımız adam çıkar."
İŞTE böyle söylüyor Özhaseki!
KİM
mi bu hakem?
TEK bir aday var: Hakan Sivriservi...
KARİYERİNDEKİ
son orta hakemlik görevi; 5 Nisan 2008'de yönettiği Fenerbahçe-Kayseri karşılaşması olan Hakan Sivriservi... Maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe lehine bir penaltı çalmış, üstüne bir de yardımcı hakeminin bayrak kaldırmadığı ofsayt tartışmalı bir pozisyonda golü verince kıyametler kopmuştu.
O dönem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, rahmetli Hasan Doğan'dı. Merkez Hakem Kurulu Başkanı ise, bugüne kadar uyguladığı
'ÇİFTE STANDART'lara rağmen halen o koltukta oturabilen ve her gece başını yastığına rahatlıkla yaslayabilen Oğuz Sarvan...

GERÇEK RESMEN KANITLANDI
HAKAN
Sivriservi'nin hakemliğinin, Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla bitirildiği zaten sürekli dillendiriliyordu. Ama ortada bir kanıt yoktu. Hakan Sivriservi de sessizliğini daima korudu.
VE nihayet; Özhaseki ekranlara yaptığı açıklamayla gerçeği resmen itiraf etti.
PEKİ
şimdi ne olacak?
GÖREVE geldiğinde, "Hiçbir hakemin geleceği, bir yöneticinin iki dudağı arasında olmayacak" sözünü veren Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan şimdi ne yapacak? Bir hakemin kariyeriyle, hatta daha ötesinde hayatıyla oynadığını itiraf mı edecek? Yoksa çıkıp, "Özhaseki yalan söylüyor" mu diyecek?
ASLINDA Oğuz Sarvan'ın ne yapacağını kestirmek çok zor değil. Artık susup bir kenarda oturmaya bile hakkı olmayan Sarvan, bu olayda da kulağının üzerine yatacak! Tıpkı bugüne kadar yattığı gibi...
YÖNETTİĞİNİZ
camia da dahil; bütün ülke sizden bir açıklama bekliyor.

FEDERASYON İNANIYOR MU?
MHK
Başkanı'nın çıkıp bu konuda herkesi tatmin edecek bir açıklama yapabileceğine inanan kaç kişi var Türkiye'de? Hatta Türkiye Futbol Federasyonu'nda? Sarvan, Özhaseki'nin sözlerinin doğru olmadığını ortaya net bir şekilde çıkaracak hamleyi yapıp, Hakan Sivriservi'ye düdüğünü geri verebilir mi?
Veremez. VE-RE-MEZ!
"HİÇBİR hakemin geleceği, bir yöneticinin dudakları arasında olmayacak"
sözünü yer mi? Evet yer! Hem de tek lokmada...
Size afiyet olsun Sayın Sarvan!
PEKİ
ya Mahmut Özgener! Sivriservi'nin üzerine kara kalemle çizgi çekilen o dönemde federasyonda olan ve başkan olduktan sonra ısrarla Oğuz Sarvan'ın arkasında duran Özgener, "Yönetici direktifiyle hakem kellesi aldığı" ortaya çıkan hemşehrisini nasıl savunacak?
ÖZHASEKİ'NİN sözleri talihsizlik değil aslında... Aksine, bu konuşmayı hiç yapmamış olsaydı işte asıl talihsizlik o zaman yaşanmış olurdu. Çünkü bu olay, bir Türkiye gerçeğidir. İnsanlar kendileri için karar verirler. Fakat bu ülkede değil! Birileri, bir köşede o görevi sizin adınıza üstlenir; sizin haberiniz bile olmaz.
İŞİN
en üzücü tarafı ise; bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, bir insanın kariyerini; geleceğini sonlandırdığı için mutlu olması ve "Allah'a şükür" ifadesini kullanarak bu yaptığıyla övünebilmesi... Çok yazık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA