Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Mahmut Özgener ve Diyarbakır'ı anlamak...

Her şey 26 Eylül tarihinde Bursa'da başladı: "PKK dışarı!" idi fitili ateşleyen slogan... Doğu, PKK'lıydı bir kesime göre. 155gün geçti. D.Bakır-Bursa rövanşına 7 gün kala iki kulübün başkanı bir dostluk karesinde buluştu. Sağduyu çağrıları yapıldı günlerce...
PEMBE bulutlarda gezinenler, bağıra bağıra gelen kaçınılmaz sonu bir türlü göremiyordu. Tıpkı stada asılan "Boğazı kesilen timsah" afişini göremedikleri gibi... Ürküten gerçekleri kimse konuşmuyordu.
TONLARCA
yük, cumartesi öğle saatlerinde önce sahadaki üç hakemin omuzlarına düştü; sonra da ülkenin gündemine... Ağırlığın altında kalan futbol değil, Türkiye'ydi. İspanyollar, İtalyanlar, Almanlar... Medyalarında bir defa daha umutsuzca baktılar bize.
DİYARBAKIR'I analiz etmek ve anlamak çok kolay değil. Fakat doğu insanının alnına terörist yaftasını haksızca yapıştırmak gibi dev bir önyargı da büyük hataydı.
SORU
işaretleri uzun bir zincir oluşturdu şimdi.
TFF Başkanı Mahmut Özgener, 2016 adaylığı için özel hayatından bile ne kadar büyük fedakârlıklar yaparken, acaba gerçekten neler düşünüyor yaşananlar için?
BU işin sorumluları, ne kadar kafa yordu doğabilecek olumsuz sonuçlara ve koşullara? Ne kadar düşündüler Türkiye'yi? Sayın Özgener'in ve mesai arkadaşlarının 2016 çabalarını?
TAKIMA son bir nefes olarak gelen Güvenç Kurtar'ın suçu ne? Neden o mağdur oluyor bu olaylarda? Neden hakkı yeniyor acımasızca?
SADECE 'doğum yerine' bakarak insanları "PKK"diye etiketlendirenler; gergin havadan istifade edip kendilerine vazife çıkaranlar ve pembe bulutlarda gezinenler... Herkes aynı çerçevenin içinde bugün. DİYARBAKIR'DAKİ pankart gibi. Bursalılar'ın Diyarbakırlılar'a kocaman bir özür borcu olduğu yazıyordu o pankartta... Bu olayları durduramayanların daha da büyük bir özür borcu yok mu Sayın Özgener'e ve Türkiye'ye?
DİYARBAKIR iyice gösteri zemini olmadan, hızlı bir adım atılmalı. Peki kim atacak bu adımı?
ELBETTE Türkiye Futbol Federasyonu...
DİYARBAKIR'IN
"Tekrar edilmeli" ısrarının belki de kabul edilir yanı yok. Fakat Bursa ve Diyarbakır, yara kangrenleşmeden bir daha karşı karşıya gelmeli. Mesela Ankara'da... Sezon sonunda bir Dostluk Kupası maçında.
AKSİ halde cesaret kazanacaktır olayların tetiğini çekenler... Çok geç olmadan, bu şans tanınmalı her iki takıma ve şehire...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA