Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Şenol Güneş istediğini elde etti

OYUN olarak topu rakibe bırakarak oynamayı tercih ettik. Maçın ilk yarısında bu oran rakip lehine biraz daha fazla olsa da kalemizde buna rağmen çok pozisyon vermedik. Bizim kendi düşüncemiz olan çabuk kontra oyununu Cengiz ile Deniz üzerinden oynamayı planladık. Fakat karşılıklı olarak yapılan bireysel savunma hataları maçı bir ara skor olarak eşit hale getirdi.
Attığımız ve yediğimiz birinci goller aslında biraz stoperlerin hediyesi oldu. Bizim bulduğumuz penaltı Vida'nın hatası, onların attığı golde Mert'in gecikmesi skoru eşitlemiş gibi görünse de Hırvatistan'ın ilk golünün açık bir el olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini de yazalım
Planladığımız oyun düzeni kontratakta Cengiz ve Deniz üzerineydi ve bu organizasyonla da Deniz üzerinden istediğimiz ikinci golü bulduk. Bu taktik anlayışta özellikle Cengiz muazzam bir silah. İkinci yarıda oyunu biraz onun üzerine çevirdiğimizde harika işler yaptık. Özellikle ikinci yarıdaki performansıyla Cengiz, 77'de çıkmasına rağmen maçın adamı oldu. Attığı gol büyük bir saygıyı hak ediyor. Bu golde Cengiz'in vuruşuna kadar olan organizasyonumuz da mükemmeldi.
Hazırlık maçları birçok amaca hizmet ediyor. Milli Takım'a aday olabilecek oyuncuları görmek için önemli. Mert, Nazım, Dorukhan, Berkay, Deniz Türüç gibi... Bunun yanında sakatlıktan dönen Cenk gibi, Cengiz gibi oyuncuların rehabilitasyonu açısından da değerli. Bir diğer açıdan da Milli Takım'da uzun süre görev almış ama tekrar ihtiyaç duyduğumuzda kadroya kattığımız Caner gibi tecrübeler açısından da tekrardan yeni bir şans. Hırvatistan müsabakası bu amaçların hepsine pozitif yönde hizmet etti. Milliler kalesinde 3 gol görmüş olsa da attığı gollerle, sahada şans alan oyuncuların performanslarıyla Rusya ve Macaristan maçları öncesinde birçok yeni kazanım elde etti.
Bazen skor olarak kazanamasanızda dün akşamki gibi performanslar olarak kazanımlar olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA