Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Başkan beni tatmin edemedi

Başından sonuna dikkatle dinlediğimizde Aziz Başkan'ın yeni hiçbir şey söylemediğini farkettik. Süreç içinde veya tahliye sonrasında yaptığı konuşmalardan farklı bir söylem yoktu. O yüzden beni tatmin edecek veya yeni bir fikir yaratacak görüş olmadı.
Başkan, Yargıtay'ı bekliyor. Suçsuzluğundan emin. Bu açıdan güven verdi. Ama kulübün geleceğindeki farklılıklar veya mali portre hakkında net bir görüş ortaya koyamadı. Abdullah Kiğılı haricinde konuşmasında geçen isimlerin hiçbiri yönetimde değil. Muhtemelen bir ekip sorunu da var. 3 saat boyunca onu dinleyip de benim kafamda soru işareti kalmadı" diyebilecek kimseyi ben bulamadım.
Çatışmaların ve tartışmaların bitmesi, herkesin sporu konuşmasını istedi. Fakat iki cümlesinden birinde kendisi bir başkasına çattı. Medyaya, federasyona; Mehmet Ali Aydınlar'a, Galatasaray'a, yargıçlara veya savcılara devamlı itham getirdi. "Bana dedikoduları sormayın" derken kendi eleştirileri de dedikodu ve duyumların eseriydi. Hele hele Kadın Voleybol Takımı'nı Dünya Şampiyonluğu'na kadar taşıyan Mehmet Ali Aydınlar'ı küçültmeye çalışması, yaptığı jesti bunun için kullanması olgun bir insan tavrı değildi.
Futbol takımıyla ilgili açıklamaları ve Aykut Kocaman'ın arkasında duracağını bir kez daha tekrarlaması önemliydi. Bu konuda en azından fikir olarak çok yol kat etmiş gözüktü. Geçmiş deneyimleriyle mevcut durumu iyi süzmüş ve doğru felsefe yaratmış. Futbol şubesinin büyümesi için de doğru yatırım ve planların peşinde.
Avukatların ve Yargıtay'da bekleyen dava dosyasının sorulara ve yanıtlara sınır çizdiğini de gördük. Bu yüzden doğru sorular gelse de cevaplar tatmin edici olmamış olabilir. Ama ben olsaydım en azından 8 Mayıs 2011'deki Mali Kongre'de muhaliflerini dövdürtmek için neden emir verdiğini de sorardım. Çünkü yaşayıp gördüğümüz şeylerin hepsi daha önce Türk futbolunda başka isimler veya kulüpler adı altında gerçekleşti. Ama kulüp içi muhalefeti dövdürtmeye kalkan ve bunun için emir veren bir başkan ben ilk defa duydum. En güçlü zamanında bunu neden yaptığını açıkçası öğrenmek isterdim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA