Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Orta saha yenilgisi!

Son saniyesine kadar "vazgeçmeyenlerin" mücadelesiydi. Türkiye'de futbol yok diyenlere de ders olarak göstermeli bu maçı. Oyuncuların kazanma arzularının veya kaybetmeme dirençlerinin bu kadar yükselebileceği kaç tane maçı, nerede seyrederler anlatsınlar bize. Çok eksiği vardı Fenerbahçe'nin. Oyun kurgusu baştan aşağı değişmesine rağmen, taktik veya anlayışta ısrarcıydı Aykut Kocaman. Aynı oyunculara, farklı görevler vererek takımını sarsıntıdan çıkarmanın peşine düştü. Ama orta saha da rakibine yenik düştü.
Kaçaklar vardı bu bölgede. Herkes Selçuk Şahin'in birkaç hatasını konuşacaktır yine. Sanal ve ön yargılı ezberler var bu konuda. Ama gerçek görünmez adam Christian halbuki. Sorumluluk almayan, arkadaşının yardımına gitmeyen, vücut temasından kaçınan. Tam Aykut Hoca'nın arkasındayız tribünde. Baroni etkisiz eleman rolüne soyundukça, eli çenesinde çaresiz bakıyor sahaya. Kulübesinde o bölgeyi dolduracak, o tipte oyuncusu yok çünkü.
Caner ve Kuyt alıyorlar sorumluluğu. İlk yarıda ayağına gelen hemen her topu kaybeden Krasic'in ile ısrar etmemek de doğru. Ama 65'ten ön tarafı da yorgunluğun esiri. Yine de 89'da yapıyor Sezer-Semih değişikliğini. "Siz de etkisiz elemansınız" dercesine. Ne kadar yanlış. Bu kadar eksiğe rağmen, bu oyuncularına bu güvensizliği hissettirmenin anlamı ne? Onları hazır tutmak Kocaman'ın görevi. Bu durumu fark edemiyorsa, ya da düşüncelerinde haklıysa, hiç olmazsa bu anlamsızlığın parçası olmamalı.
Bursaspor 'un coşkusu rakibin iki katı. Kurgulanan plan baskınla top kapıp, hataları tabelaya yansıtmak. Bir çok da fırsat sundu Fenerbahçe takımı, değerlendiremediler. Tekmeye kafa uzatanlar Bursa'daydı bu kez, Fenerbahçe takımı ayak kaçırıyordu, pozisyonlarda. Meireles'in verdiği güven ve kaliteyi bu orta saha çok arar. Eğer Baroni ile bu boşluğu dolduracağını düşünüyorsa Aykut Hoca, aynı sezon başındaki gibi çok hata yapar. Farkı yaratmalı, gönlünü de kalitesiyle birleştirecek, takımı öne oynatıp, koşturacak oyuncuyu bulmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA