Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Keyif merkezi İnönü!

"Beşiktaş iki farklı kazanırsa, maç fazlasıyla lider olacak"
Sezona sorunlarla giren, oyuncularından ve taraftarından fedakarlık isteyip, kulübü düştüğü maddi çıkmazdan çıkarmak için sineğin yağının peşine düşenler için bu cümlenin kurulacağı akıllara gelir miydi?
Daha az maliyetli oyuncular, teknik adam ve genç oyuncuların domine ettiği bir kadro ile çıkılan yolda, eskisinden daha iyisini yapma başarısını gösteriyor Beşiktaş. Sezonun en iyi maçları diye kendinize sorduğunuzda, Beşiktaş'ın üçdört karşılaşması hemen geliyor akıllara.. Coşkulu ve istekli oynamaya çalışıyorlar. Çok hata yapıyorlar, ama aynı zamanda rakiplerini de hataya zorluyorlar.
Bu
sistemin bıçak sırtında yürümek gibi bir riski var. Buna rağmen değiştirmiyor felsefesini Samet Hoca... İlgiyi sıcak tutmak için, oyuncularının özgüvenini yükseltmek için, rakiplerine korku vermek için, coşkulu oyundan vazgeçmiyor.
Bir çoğu milli ya da millilik sınırına gelmiş ama vazgeçilmiş oyunculardan oluşan kadroya, aslında iyi olduklarını hatırlatmak için uğraştı günlerce. Fernandes gibi bir jokeri geçiş dönemi için kullanıp, her maça ayrı bir kahraman yarattı. Her maçın kendine ayrı hikayesinde, Beşiktaş'ı skora taşıyan biri hep çıktı. Bu iş bölümünde "kapalı tribünler"deki boşlukları azaltmaya başlayan "umut" kıvılcımları çıktı.
Artık
Beşiktaşlı sahada mücadeleden vazgeçmeyen, kötü de oynasa koşmaktan sakınmayan, kazanmak için uğraşan bir takım seyrediyor. En önemli beklentisi karşılanıyor çünkü.
İstemedikler i
Samet Aybaba yeniden bir ruh yarattı. Çok istedikleri Queresma'nın artık adını bile anmıyorlar. Tabela kazanan tarafın haklılığını yazdıkça, Beşiktaş tribünleri de takımın bir parçası oldu. Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki etkisizliği, ya da 20'den itibaren topu takip etmesi eleştirilebilir. Ama 7 dakikada 2 fark geldikten sonra takım konsantrasyonunun dibe vurması, skorun üstüne oynanması, kısaca İnönü şımarması bunun nedenlerinden en önemlisi.
Beşiktaş'ı
çok tartışabiliriz. Özellikle orta saha veya defanstaki kaliteyi sorgulayabiliriz. Ama dirençleri, kazanma arzuları, istekli koşuları ve formalarını terletmeleri, dokunulmazları olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA