Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Başkan kongreye gitmeli

Kocaman'ın gidişi, Yıldırım'ın bitişidir. Başkan, F.Bahçe'yi sevdiğini söylüyor, bakalım F.Bahçe onu seviyor mu?

Aykut Kocaman'ın, geri alınmayacak istifa kararı Fenerbahçe'de bu yönetim anlayışı ile antrenör takımı kurulamayacağının da damgası oldu. Takımı şampiyon yaptığı halde, emeğinin 3 Temmuz lekesi ile elinden alınmaya çalışılması, bunun üstünden geçen iki sene de sürekli yalnızlaşması ve konsantresini takım üstünden uzaklaştırması, Kocaman için geleceği de bilinmez hale getirdi.

Bakkal dükkanı söylemi yetmiyor
Hani; "Mermeri kıran son darbe değil, daha önceki yüzlercesidir" derler ya, son üç yılda yaşadıklarından sonra Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım ile birlikte yürüyecek bir yol kalmadığının farkına vardı.
Sürekli olarak kurumsallıktan bahsedip, ardından "bakkal dükkanı" söylemine geçen ve bu tarzdan da vazgeçmeyen bir başkan ile, prensipler üzerine kurulacak, geleceği planlanacak bir yapıyı temellendirilemezdi.

Emre ve Webo'yu Ali Yıldırım getirdi
Bir yıl boyunca Ali Yıldırım ile çalışıp, Fenerbahçe'yi baştan sona değiştirdi Aykut Kocaman. Ama Aziz Yıldırım kendi kardeşini bile yönetimin içinden çekip aldı.
Buna rağmen Emre Belözoğlu ve Webo transferlerini Ali Yıldırım yaptı. İkili Londra'da buluşup durumu değerlendirince; Aziz Yıldırım'dan "Başbaşa ne konuşuyorsunuz" tepkisi geldi. Aykut Kocaman'ın gidişi, aslında Aziz Yıldırım'ın da bitişidir. Tüm söylemlerini taca çıkartan, günlük politikanın devam ettiğinin de göstergesi oldu.

Oturduğu başkanlık koltuğu 'emanet'tir
Kavga ortamının Fenerbahçe'ye getirdiği zarar, Aziz Yıldırım olduğu sürece kulübün üstünde dolaşacak "şike" yakıştırması, süreçte verilen tavizler nedeniyle Futbol Federasyonu neznindeki itibar azalması, rakiplerin bu boşluğu doldurarak saha dışında da sürekli kazanımlar elde etmesi, bitmeyecek.
Aykut Kocaman, daha iki yıl sürecek sözleşmesine, kazanacağı milyon eurolara aldırmadan, istifasını verdi. Çünkü Fenerbahçeli. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe'yi sevdiğini söylüyor. Bakalım Fenerbahçe O'nu seviyor mu? Anlamanın tek yolu seçime gitmek, yeni bir yol için kulübün önünü açmak, kongre üyelerini ikna etmeyi başarırsa, görevine devam etmek. Geçen sene vefa rüzgarı içinde manipüle edilen rakipsiz bir kongre ile oturduğu koltuk, aslında "emanet" tir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA