Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kulüpler Yasası, işgalcileri götürür

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yeni kulüpler yasasının hazır olduğunu açıkladı. Taslağın üzerindeki tarih ise 2014... Üç yıldır bekleyen, 'sorumsuz' dediğimiz yöneticileri kontrole alacak, kulüpleri mali olarak disipline sokacak kanun taslağı, raflarda kalmış. Taslak hazırlandığında kanunlaştırılsa idi neler farklı olacaktı? UEFA'nın kelepçesi olmayacaktı. Bankalara neredeyse tüm kulübü temlik eden yöneticiler, görevden ayrılacaktı. Çünkü ceplerinde para vermek zorunda kalacaklardı, bu da işlerine gelmeyecekti. Geleceğe sezonların gelirleri factoring şirketlerine üç-otuz paraya kırdırılamayacak, yönetime yeni gelecekler için gelir olacak, hesaplarını buna göre yapabileceklerdi.
Spor Bakanımızın başı kalabalıktı, bin tane dertle uğraşıyordu. Ama artık, bu sorumsuz yöneticiler için 'devletin sopası' diyebileceğimiz kanunu meclise getirmeli. Getirmeli ki, bazıları işgal ettikleri koltuklardan ayrılmak zorunda kalmalı. Yerlerine iş bilen, vizyoner isimler gelmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA