Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kjaer için tercihim Başakşehir olurdu!

4 SORU 4 CEVAP

- Şampiyonluk iddiaları yok ama ikincilik iddiası sürüyor ve adı üstünde derbi… Başakşehir'den 4 yiyen ve mutlak kazanmak isteyen bir Galatasaray var. TT Arena'da nasıl bir mücadele bekliyorsunuz?
Taktik anlamda kötü (F.Bahçe) ve daha kötünün (G.Saray) mücadelesi olacak. 100 yıllık rekabetin getirdiği heyecan ve beklenti olmasa, maçı televizyondan bile kimse izlemez. İki takım da en azından yenilmemek isteyecektir. Ama G.Saray'ın bu sezon taraftarına bir büyük maç borcu var. O nedenle beklentinin, dolayısıyla hayal kırıklığının da yüksek olduğu taraf sarı-kırmızılılar. F.Bahçe'nin işleri kötü gitse de büyük maçları başka oynadığı gerçeğini de bir kenara koymamız lazım.

- F.Bahçe defansının önemli ismi Kjaer son 3 antrenmana çıkmadı. Oynamazsa yokluğu takımı nasıl etkiler?
Kjaer, çok iyi bir profesyonel ve bu maçın önemini iyi biliyor. Antrenmana çıkmaması veya yarıda bırakması Pazar gününe daha sağlıklı hazırlanma isteğindendir. Ancak bu konuda kararı oyuncudan önce Advocaat verecek. Çünkü Çarşamba günü de Başakşehir'le kupada karşılaşacaklar. İki maç da çok önemli. Ama ben Advocaat'ın yerinde olsam seçmem gereken bir maç varsa hakkımı Başakşehir'e saklarım.

- İki takımı karşılaştırdığınızda maçta kimler öne çıkar?
Pozisyonlu bir maç olacağını düşünmüyorum. Bu nedenle mücadele ve yüksek konsantrasyonlu bir 90 dakika izleriz. İki takımın da ön tarafında önemli isimler var. Dolayısıyla Lens-Van Persie ile Podolski -Sneijder oynarlarsa maçın kilit isimleri olurlar. Elbette kaleciler de göz önünde olacaklar. Skor değişecekse öndekilerin yeteneklerinden çok defanstakilerin hatalarından olacak.

- Fırat Aydunus bu sezon ilk kez derbi yönetecek. İki yıl sonra da bir G.Saray-F.
Bahçe maçına çıkacak. Doğru tercih mi? Güven ibresi düşük bir hakem… Ancak bu sene ve özellikli ikinci yarı başlarında çok iyi maçlar yönetti. Uçuk-kaçık kararlar vermediği gibi oyuncuları da kendine inandırdı. Formda olduğunu düşünüyorum. Eskisi gibi eyyam da yapmıyor.
Bence MHK an doğru kararı verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA