Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Herkes değişti!

Tecrübelerimiz bizi başka insanlar yapıyor. "Değişmeyenler ölüler ve aptallardır" görüşündeyseniz, tecrübeleriniz sizi ön yargılarınızdan da arındırır, en doğruya daha kolay ulaşmanızı da sağlar. Aykut Kocaman'ın, 2010'da takımın başına geçtiğindeki görüşleri ile şu andakinin aynı olmadığını çok iyi biliyorum. Çok zorlu fırtınalarla boğuştu, çok hata yaptı, doğruya nasıl ulaşacağını acılar çekerek öğrendi. Bu nedenle Konyaspor'da başarılı oldu. Büyük takımda şampiyonluk yaşadığı halde Anadolu'ya gidip Aykut Hoca gibi çıkış yapan ikinci bir örnek yok. Dolayısı ile "Büyük takımda şampiyonluk kolay, gelsinler bakalım Anadolu'ya" yaklaşımından da diploma alan ilk teknik adam oldu.
UEFA "Kulübü batırdınız, bonservis ödeyemezsiniz" derken, aslında kulüplere artık "üretmeleri" gerektiğini işaret ediyor. Aykut Kocaman ilk olarak elindeki takımı üçüncü bölgede oynayacak fizik gücüne çekmek için planlar yapacaktır. Bunu başardığına inandığında ise gözünü alt yapıya, bir-iki sezon içinde çıkış yapabilecek oyunculara dikecektir.
Ne yazık ki, önümüzdeki sezon için şampiyonluk sözü vermiş bir başkan ile çalışacak. Çok ciddi bir baskı hissedecektir. Bu nedenle önceliği tabelaya vermekten başka çaresi olmadığını düşünüyor. Aslında yanılıyor... Fenerbahçe taraftarı eğer sahadaki oyunda ve oyuncularda kendi kalbini bulursa, asla tabelaya bakmaz. Zaten böyle bir takım şampiyonluğa oynar. Bu nedenle Kocaman'ın yapması gereken tribünlerin gönlünü kazanacak, onlara "İşte bu" dedirtecek sistemi oluşturmak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA