Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Röntgen çekildi

Aslında anlaşılır ama duruma baktığınızda mantık taşımayan bir gerginlikle oynuyordu Galatasaray... Sadece en fazla faul yaptığı maçı oynamıyordu, Cüneyt Çakır'ın insafını da taşıyan kart renkleri ile agresifliği zirve yaptı. 8 puan öndeyken, hem de sahasında oynadığı bir maçta bu derece gerginliğin, dakikalar ilerledikçe "bir şey yapamama" baskısıyla birleşmesi kaçınılmazdı. Penaltı beklediler, penaltı istediler ve hakeme oynadıkları anda da "aldatmadan" Belhanda'yı kaybettiler. Aykut Kocaman akıl ile oynattı takımını. Yaşananları santim santim hesaplamışçasına oyuncularının sakin kalmalarını sağladı. Belli ki maçı kafasında çok oynamış, çok hesaplamış, kaybetmeme planını ortaya koyduğu gibi, kazanma alternatifleri için de sabır öğütlemişti oyuncularına. Uzun lig yarışının, kendine has dinamiklerinin farkında olarak, hiç kimsenin beklemediği dirençte ve disiplinde bir Fenerbahçe izliyorduk. Galatasaray'ın ön taraftaki baskısını kırmak adına orta sahada fazla kalmak istediler doğal olarak. Ama bu karar, önde çoğalmaları için fırsat vermiyordu.
Seyrantepe'ye "farklı" bir galibiyet seyretmeye gelenlere "ne oluyor?" dedirtecek şekilde maç Fenerbahçe'nin istediği gibi oynanıyordu. Tempo düşürüldü, pas yolları kapatıldı, sonuç Belhanda'nın atılmasına neden olan "Hakemden medet ummaya" kadar geldi. Soldado ve Alper ile hamle yapmasının ardından rakibin eksilmesi aslında Aykut Hoca'nın planlarını da bozdu. Risk alacak rakip beklerken, eksik kaldığı için maçı kurtarmanın peşine düşen Galatasaray oldu sahada. İki dakika önceye dönebilse, Valbuena'yı da, Janssen'i de tutar, seçimi başka oyunculardan yana kullanabilirdi. Cüneyt Çakır, Janssen'in net golünü faul gerekçesi ile saymadı. İki takım adına da topun ele değdiği bir pozisyon va.r Bence devam kararları doğruydu. Tribün olayları veya sahadaki sertliğin maçın yanlış tarafından gelmesi, sahadakilerin ve tribündekilerin, aynı Aykut Hoca'nın dediği gibi 8'de 7'nin "suni" olduğunu anlamasından kaynaklandı. Seyrantepe'de "takke" düştü. İlk zor maçını oynayan G.Saray'ın röntgenini çekmek, F.Bahçe'ye düştü. F.Bahçe yokuş çıkmayı bitirdi, inmeye başlayacak. Galatasaray ise ilk zorlu maçını hasarla kapadı. Sadece puan kaybı değil, en az üç maç sahasından da olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA