Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Dik durma dersi!

İlk dakikalarda geriye düşmek genelde şok etkisi yapar. Bir hafta önce 50 bin taraftar önünde 3-0'ı çeviren bir takım içinde, kendi renklerindeki 50 bin kişiye bu hissi yaşatmadı.
Tek kaleye çevirdiler maçı. Yüksek tempo ile Rizesporlu oyuncuları sürekli geri ittiler. Önce 2-1'e geldi tabela, sonra da rakip 10 kişi kaldı. Fenerbahçe istemediği kadar avantaj sağlamış, ipleri eline alıp, giriş - gelişmeden sonra günün "sonuç" kısmına geçmeliydi.
Olmadı ama.
Okan Buruk'un oyuncuları "dik durma" dersi verdiler ikinci bölümde. Bir oyunları vardı, pas köprüleri ezberlerindeydi, Vedat Muric gibi üç kişinin durduramadığı bir "devin" önderliğinde, eksik olan Fenerbahçe'ymiş gibi oynadılar.
Yine "genetikler" devredeydi. Basit pas hatalarının peşine, pozisyon alma yanlışları da eklendi. Her şeyin kendi kendine olacağını sanan ve konsantrasyondan kopanlar bitmeyen derslerden birini daha alıyorlardı. Valbuena yorulana kadar hücumun sorumluluğunu üstlendi. Hep kendini gösterdi, hep topu istedi. Önemli pasların ve asistlerin de altında ismi vardı. Ama takımın olması gereken yerde, bir kişinin ne yapacağına bakmak, sonrasında rakibe tedbir alma kolaylığını da getiriyor. İlginç bir ironi var ortada.
İlk yarı bittiğindeki koşu mesafeleriyle, Zajc özelinde ciğer patlatan bir çabanın olduğu da gerçek. Yine de Tolgay'ı maçın değerlisi olarak görmek yanlış olmayacaktır. Net bir penaltı aldı ama hakemler "gri" dediler. Serdar Aziz'in yüzüne gelen darbe bu kadar netken, VAR hakemleri devreye girdiler. Havada bir "terslik" kokusu var.
Tolgay'ın özellikle kademelerde kaptığı toplar ile oyun dengesinde takım lehine kritik hamleleri de vardı. Üst düzey direnişin sahibi Rizespor'un ancak penaltı atışı ile aşılabilen bir duvar olduğu, dişe diş maçtan galip çıktı Fenerbahçe.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA