Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Krizin ilacı Avrupa

“Önümüzdeki sene şampiyonluk hesabı yapan Ersun Yanal, belki de sezona erken başlanmasına yol açacak bu gelişmeye sıcak bakmaz. Ama finansal krizden çıkmak çiin bu vitrine kulübün ihtiyacı var.”

Süper Lig'in bu seneki karakterinde üst taraf bağımsız hareket ederken, 6.'dan, 18.'ye kadar müthiş rekabet var. Fenerbahçe'nin diple de, beşinciyle de puan farkı 6-7… İki maç üst üste kazandığınızda psikolojik eşiği de geçeceğiniz anlamına geliyor bu durum. Üstelik kupa serüveni Galatasaray lehine sonuçlanırsa, 5.'nin de Avrupa'ya gitmesini sağlayacak.
Önümüzdeki sene şampiyonluk hesabı yapan Ersun Yanal, belki de sezona erken başlanmasına yol açacak bu gelişmeye sıcak bakmaz. Ama finansal krizden çıkmak için bu vitrine kulübün ihtiyacı var.
Galatasaray 18 yaşındaki Ozan Kabak'ı, Şampiyonlar Ligi performansı ile sattı 11 milyona... Aynı şekilde Beşiktaşlı Cenk Tosun 26'ya gitti Everton'a.
Sadece 6 maçlık tartıdan aldıkları notlar ile değerlerini katladılar. Ali Koç'un 23-26 yaş arasındaki transfer politikası ne kadar doğru ise bu oyuncularına değer katacağı tek yer de Avrupa Ligi'dir.
Oradaki performanslara bakıyor alıcı takımlar.
Bu nedenle, "Çok maç yapmayalım, lige odaklanalım" diye düşünenler olabilir.
Bu kolaycılığa kaçmadan, iki hedefi sıcak tutmayı başarmalılar. Bu sezonun kaçınılmaz hedefi 5. olmayı başarmaktır.


'FENER OL' ÖRNEK OL
ALI Koç'un başkan olup, kulübün "gerçek" hesaplarını ortaya çıkarmasıyla birlikte, göreve gelmeden önce söylediklerinin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. 4 milyar liraya yaklaşan borç yükünün artık döndürülemez olması, 112 yıllık kulübü "kapanmanın" eşiğine kadar getirdi.
Sırf bu nedenle sahadaki sonuçların bir kenara bırakılması ve Koç'un etrafında mali stratejilerin, hamlelerin desteklenmesi gerekiyor. Fenerbahçe taraftarları şunu iyi bilsinler, eğer bu süreçte bir araya gelmezlerse, üç yıl sonra sahada destekleyecekleri Fenerbahçe diye bir takım olmayabilir. "Fener Ol" kampanyası, taraftarın karşılıksız sevgisini, bu mali Kurtuluş Savaşı'nda etkin hale getirecek.
Başkan Koç, UEFA'dan gelecek yaptırımları öne sürse de, elde edilecek gelir "daha büyük görevler" için önemli bir kaynak olacak.
Mesela; Haziran ayında transfer alanı genişleyebilir.
"Sattığın kadar al" kalktığı anda Ali Koç da üstüne düşeni yapacaktır. Ya da, ödemesi zamanında yapılamadığı için "trip atan" oyunculara "hesap sorma" imkânı doğabilir… Veya kredi istendiğinden faiz rakamları ile halay çeken banka müdürleri, bu kez öne geçmek için birbirleri ile rekabete girebilir.
"Fener Ol" kampanyası, her Fenerbahçelinin bütçesinin elverdiği limitte katılması gereken, diğer kulüplere de örnek oluşturacak, her şeyi devletten bekleyen anlayışı toprağa gömecek bir hareket. Ben, hem rahmetli Babam Necati Bilgiç hem de ailem adına gerekeni yapacağım.


5 ARTI 3'Ü BEKLEYIN
SEZON sonunda sözleşmesi biten 12 oyuncudan en fazla iki tanesinin Fenerbahçe'de kalmasını bekliyorum. Yeni bir takım oluşturulacak, kadrodaki sayı azaltılacak ve daha konsantre bir ekiple yola devam edilecek... İlk 11'e en az 5 oyuncunun alınacağını söylemeliyiz.
Bunların isimlerinin belirlendiğini, Ersun Yanal tarafından onaylandığını ve Comolli'nin de pazarlık sürecini yönettiğini bilin. Üç oyuncu da kulübeye gelecek. Daha ucuz, gösterişsiz ama 11'e alternatif olabilecek kalitede.
Sadece Eljif değil, Ferdi Kadıoğlu ve Oğuz Kağan da takımın parçası yapılacak.
Sadece bekleyip, görün…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA