Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Efsane değil, işbirlikçi

Alex'in basın toplantısını can kulağıyla dinledim. Her futbol takımında yaşanmış ve yaşanabilecek olayları büyük bir problemmiş gibi kamuoyuna sunması ona yakışmadı.
Söylediklerinde ciddi çelişkiler var. En önemli çelişki şu: Kasımpaşa maçından sonra Alex takımdan ayrılmayı kafaya koymuş. Bunu basın toplantısında açıkça dile getirdi. Kadrodışı bırakıldıktan sonra "Sekiz sene kaldığım bu kulüpte işim üç dakikada bitiriliverdi" derken yalan söylüyordu. Seni göndermediler. Sen zaten Kasımpaşa maçından sonra ayrılmayı kafana koymuşsun kardeşim.
Neymiş efendim? Young Boys maçından sonra Aziz Yıldırım seni kovmuş, sonra da Aykut Kocaman çağırıp "Kafanı takma. Devam ediyorsun" demiş. Sonra da Aziz Yıldırım hatasını anlayıp onu ekstra motive etmiş. Bu sözler birebir Alex'e ait. Madem Aykut Kocaman seni sevmiyor, göndermek istiyor, hazır Aziz Yıldırım da kovmuşken seni Young Boys maçından sonra gönderirdi.
Erzurum'da Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçından önce antrenmanda yedek takımda oynatılmış, ama ertesi gün ilk 11'de sahaya çıkmış. Antrenmanda kimin yedek takımda oynayacağına, maç günü ilk 11'de kimin forma giyeceğine Alex mi karar verecek?
Türkiye Kupası finali, rakip Bursa... Fenerbahçe 30 yıl sonra Türkiye Kupası'nı almış. Ama Aykut Kocaman finalin oynandığı Ankara'dan İstanbul'a takımla birlikte dönmemiş. Yahu Aykut Hoca, sen ne büyük suç işlemişsin. Bak Alex bu işe ne kadar bozulmuş. Fenerbahçe taraftarıyla dalga geçer gibi yapılmış bir açıklama... Hocanın Ankara'da bir işi olamaz mı?
Aykut Kocaman Alex'in gollerine sevinmiyormuş. Bundan büyük hainlik, bundan büyük nifak olabilir mi? Alex'in Marsilya'ya attığı kafa golünden sonra Aykut Kocaman ve İsmail Kartal'ın kulübedeki sevinçleri aklıma geliyor. Yazıktır Alex; ayıptır ve günahtır!
Şike sürecinden sonra Ali Yıldırım'a "Fenerbahçe 2. Lig'e düşse de oynarım" derken "Bana ödeme planı sunun" diye eklemiş. Takiyyenin güzelliğine bakın. Sözüm ona Fenerbahçe aşkıyla yanıp tutuşan futbolcuyu oynuyor. "Fenerbahçe küme düşse de oynarım" derken, "Fenerbahçem için indirim yaparım" diyemiyor.
Yok efendim Aykut Hoca onu sevmiyormuş; o da hocasını... Profesyonel dünyada kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Herkes işini yapar. Madem Aykut Kocaman'dan memnun değilsin, onun da katıldığı heykel açılışında Aykut Kocaman'ın takım için çok gerekli olduğunu söylerken neyi hedefledin? O zaman mı yalan söyledin, yoksa basın toplantısında mı?
Örnekleri çoğaltmak mümkün. Peki Alex iki aydır niye sürekli tırmalıyor? Kendisinin de beyan ettiği gibi bazı hataları niye yapıyor? Cevabı açık: Çünkü efsane olarak ayrılırken Aziz Yıldırım sonrası oluşacak Fenerbahçe'de Luxemburgo ile birlikte önce yardımcı teknik direktör, sonra hoca olmayı planlıyor. Alex şimdi başkan ile hocanın kucağına bombayı bırakıp ülkesine dönüyor. Yaptığı şeytani planla Fenerbahçe'de efsane olarak hatırlanmak istiyor. Madem çok delikanlıydın, şikeden niye bahsetmedin? "Futbolcular alınterimizle oynarken başkan bizden habersiz şike yapmış" diyemedin. Çünkü işine gelmedi. O zaman taraftarı karşına alacaktın.
Sonuç olarak Alex'in bu çıkışı Fenerbahçe taraftarının ikiye bölünmesine, muhalefetin hortlamasına neden olmuştur. Kısacası Alex Fenerbahçe'yi bölmüştür. Ama bölerken kendini hep kenarda tutmayı, pürü pak olduğunu anlatmaya çalışmıştır. Maalesef Alex YENİ F.BBAHÇE PROJESİNDE KULLANILAN ADAM olmuştur. Maalesef Alex beni gözümde artık efsane değil, bir İŞBİRLİKÇİDİR.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA