Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Taktik disiplin

Dün gece Fenerbahçe taktik disiplin olarak sezonun en iyi maçlarından birini oynadı. Takım savunmasında çok az hata yaptılar. Dengeli hücum ettiler. Üstelik son vuruşlar iyi olsa ya da direkten dönen toplar gol olsa çok farklı bir skor ortaya çıkabilirdi.
Orduspor
deyip geçmeyin... Ligin iyi takımlarından biri... Üstelik savunma açısından da ligin ortalamasının çok üzerinde bir ekip... Fenerbahçe buna rağmen dün gece Orduspor'u bence sürklase etti. Skora aldanmayın.
Bekir ile başlayalım. Adeta İtalya'nın bir dönem efsanelerinden Baresi gibi oynadı. Her maç dün geceki gibi oynayabilse Fenerbahçe başka ne ister...
Musa Sow yine müthişti. Ne gariptir ki; Ertuğrul Karanlık isimli doktorun onun sağlığıyla ilgili yaptığı açıklamalardan beri bir başka oynuyor. Saha içinde inanılmaz arayış içinde. Çok zor goller atıyor. Sadece zor değil, oyuncu kalitesinin çok yüksek olduğu zaman atılabilecek tipte goller kaydediyor. Dün gece de attığı gol, kolay değildi. Sırtı dönük topu aldı; çaprazdan ceza sahasına girdi; kaleci Fornezzi açılmış ve açıyı kapatmış olmasına rağmen sol ayağıyla çok güzel bir vuruş yaptı. Oradan ancak öyle gol olurdu.
Gelelim Aykut Kocaman'a... Çok doğru zamanda çok doğru değişikliklerle oyunu hep tuttu. Orduspor gibi bir rakibe gol yemelerine rağmen neredeyse tek pozisyon vermediler.
Aslında
dün gece birçok kişi olası bir puan kaybı ve yoğun protestolar beklerken bunların hiçbirinin olmayışı da Fenerbahçe için çok önemliydi.
Ve
hakem Halis Özkahya... Bence Halis Özkahya, Halis Özkahya olalı beri bu kadar başarılı bir maç yönetmedi. Mükemmeldi. Sow'un penaltı beklediği bir pozisyon var. Orada Ali Çamdalı'nın sol kolu açık, ama top sol kolundan değil, vücuduna yapışık olan sağ kolundan dışarı gitti. Korner kararı doğruydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA