Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Sütçü bile bu penaltıyı vermez

Beşiktaş, mütevazı takımlara karşı acımasız davranıyor. Hem oyuncu kalitesi olarak hem de bu oyuncuların farklı oyun sistemlerine katkısı olarak çok güçlü bir takım.
Rakip, Beşiktaş'ı kalabalık karşıladığında kanatlardan gelebiliyor, aynı Beşiktaş müthiş kontraya çıkabiliyor.
Duran toplardan gol veya pozisyonlar bulabiliyor.
İşte dün gece Beşiktaş, futbolda gollerin nasıl her türlü atılabileceğini art arda gösterdi. İlk 15 dakika müthiş bir Beşiktaş vardı ki gol de geliverdi.
Quaresma oyuna çok iyi başladı. Sağdan müthiş kesti, Cenk harika bir kafayla ilk golü kazandırdı.
Bu dakikadan sonra oyun dengelendi.
Özellikle Atiba'nın hatasından gelen pozisyon, Alanya'yı umutlandırabilirdi. Devre böyle bitecekken bu sefer Beşiktaş, Alanya'yı kontra yakaladı. CV'sinde Liverpool olan Babel, ismine yakışır çok güzel bir gol attı.
Tolgay'dan aldığı pası sürdü, vurabilirdi ama vurmadı. Kaleciyle Alanya'nın defans oyuncusunu kafa kafaya çarpıştırdı ve golü yaptı. İkinci yarıda da hakemin ortalığı karıştırması sonrasında oyun 'gitgel'lere döndü. Bu sefer de sahneye Marcelo çıktı ve kornerden gelen topu kafayla tamamlayarak, hem oyundaki sinirli atmosferi yatıştırdı hem de galibiyeti perçinledi. Sonuçta; Beşiktaş kaybetmeden yoluna devam ediyor. Ama aynı hızla yoluna devam edenb irileri daha var: Rezil yönetim ve kararlar veren Türk hakemleri. Bir maç nasıl karıştırılır, skandal bir penaltı nasıl verilir, skandal bir penaltıdan sonra Quaresma oyundan nasıl atılmaz gibi emareleri veren çok hatalı bir hakem vardı. Gün geçmiyor ki Türk hakemleri tuhaf ve korkunç kararlar vermesinler. Fabri topa atlıyor, çok bariz ve temiz şekilde topu çeliyor. Ama hakem penaltı veriyor. İnanın bana mahalle maçlarında hakemliği sütçüye yaptırsak o bile böyle penaltılar vermez. Tabii ki bu penaltıdan sonra ortalık karışıyor. Oyuncular sinirleniyor ve bu arada Quaresma'nın rakibine hamlesi geliyor. Tam kafayı vurmuyor ama kafayla sert bir şekilde itiyor. Oyundan atılması lazım ama penaltının etkisinde kalan hakem o kırmızı kartı vermiyor. Bu böyle gitmeyecek. Türk hakemleri, Türk futbolunun katili olmaya süratle devam ediyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA