Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Şampiyonluğu artık bırakmaz

Dün geceki maçta, atılan gollere ve bazı oyuncuların performansına baktığımızda "Beşiktaş yüzde 99 şampiyon oldu" diyebiliriz. Kabul ediyoruz, bitime 8 hafta var ve puan farkı 5...
Yüzyıl içinde baktığımızda futbolda enteresan sürprizler yaşanabiliyor ama bu Beşiktaş'ın, bu dakikadan sonra şampiyonluğu vermesi Türk futbolunda yüzyılımızın en büyük sürprizi olur.
Oğuzhan Özyakup ve Ryan Babel; haftalardır çok iyi oynamıyorlar ama dün gece ikisi de gerçekten çok iyiydi. Cenk Tosun; haftalardır gol atıyordu dün gece atamadı ama yerine atılan goller bu senenin en güzel gollerine adaydı.
Aslında Beşiktaş, öne geçtikten sonra korkunç ve öldürücü bir takıma dönüşüveriyor. Dün gece de Gençlerbirliği karşısında böyle oldu. İlk 40 dakika çok zorlandı siyah-beyazlılar.
Gençlerbirliği oyunun her alanında pres yaptı, alanı daralttı, Beşiktaş'a pozisyon vermedi.
Taa ki ilk yarının son dakikasına kadar.
Bu dakikada Gençlerbirliği stoperinin büyük bir hatası vardı.
Top soldan ortalandı, stoper "Talisca'yı omzumla bozayım" dedi.
Kendisi dağılıp yere düştü ve Talisca topu kontrol edip Oğuzhan'a bıraktı, o da golü yaptı. Bu gol, Gençlerbirliği'nin tüm gardını düşürdü.
İkinci yarı sahada sadece Beşiktaş vardı. Resital yaptılar. Pozisyon üzerine pozisyon yakaladılar ve müthiş goller attılar. Talisca kendi gayretiyle faul kazandı ve muhteşem bir frikikle ikinci gol geldi. Bu dakikadan sonra resital yine devam etti. Babel'in attığı gol de her türlü övgüye layık. Çok iyi sürdü ve uzaktan çatala taktı.
Bir parantez de Fabri sakatlandıktan sonra oyuna giren Tolga Zengin'e.
Beşiktaş 1-0 öndeyken Vedat Muric'in gollük kafasını müthiş bir refleksle kurtardı.
Aylardır oynamayan bir kaleci için müthiş bir refleks. Belki de maçın kırılma anıydı. Beşiktaş'ın şampiyonluğu hayırlı olsun. Dün geceye baktığımızda en iyi kadro ve en iyi oyun onlarda...
Ben hakem Serkan Çınar'ı çok beğendim.
Ufak tefek detay hatalar yaptı. Ama maçın genelinde seyircinin baskısı altında kalmayışı, faul tespitleri ve maç kontrolü ile çok iyi buldum.

Beşiktaş'ın bu dakikadan sonra şampiyonluğu vermesi, Türk futbolunda yüzyılımızın en büyük sürprizi olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA