Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Adana aldatmasın

Öncelikle Adanaspor için çok üzüldüğümü söyleyeyim... Ruhen, bedenen bitmişler ve küme düşmüşler... Dün gece bunu çok net gördük. İlk yarıda biraz direnmeye kalktılar, bazı kontralara da iyi çıktılar, hatta pozisyon da buldular ama ikinci yarı, Adanaspor PAF takımı çıksa çok daha iyi mücadele ederdi. Adana'nın durumu, böyle olunca da Galatasaray özellikle ikinci yarı şov yaptı. Bu fark galibiyet, belki biraz moral verecek ve 3 puan da haftaya oynanacak Başakşehir maçı için iyi olacak hepsi bu... Peki gelelim dün gecenin kazananlarına...
Rodrigues ve Linnes, Galatasaray'daki en iyi maçlarını oynadılar. Aylardır eleştirilen Linnes, Galatasaray'ın ikinci yarıda bulduğu gol ve penaltı pozisyonlarının hepsinin içinde. İlk yarıda, Adana'nın direncini kıran isim, kalecisi Itandje oldu. Arka direkten Podolski'nin kafa ile şişirdiği topu tuttu, içeri aldı. İkinci yarıysa Galatasaray için yukarıda da belirttiğimiz gibi tam bir antrenman maçı oldu. İkinci gol muhteşem... Linnes, Eren ve sonra da topu alıp, alışı ile birlikte defansın arkasına kat eden ve mükemmel vuran Rodrigues. Ardından penaltılar geldi ve Galatasaray sonuçta kazanması gereken bir maçı hiç beklemediği bir kolaylıkla kazanmayı bildi. Ama ilk yarıda rakibe verilen pozisyonları Tudor'un iyi analiz etmesi lazım. Defansın arkasına atılan toplarda rakip biraz çabuk olsa ya da final paslarını iyi kullansalar, golü yerlerdi.
Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun bu sene birkaç maçını seyrettim, iyiydi... Ama dün gece bu yılın en iyi hakem yönetimlerinden birine şahit olduk. Faul tespitleri, kart uygulaması, yer tutuşu kusursuz. Verdiği iki penaltıda da yüzde yüz haklı. İlkinde Adanasporlu oyuncu, öndeki Galatasaraylı oyuncuya hem diziyle vuruyor hem de abanıyor. İkinci penaltıda ise ceza alanının hemen içinde Adanasporlu oyuncu kolunu kaldırıp, topu kesiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA