Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Gomis transferi midemi bulandırdı

G.Saray kağıt üstünde 3 iyi transfer yaptı. Özellikle Gomis’in son sene performansı göz alıcı. Ama bayılma atakları midemi bulandırdı, kulağa hoş gelmiyor. Umarım altından başka şeyler çıkmaz!..

Türk futbolunun tatile girdiği ve transferlerin alevlendiği şu günlerde SABAH'ın usta yazarı Ahmet Çakar ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik... Sorularımıza farklı yorumlarıyla cevaplar veren Çakar, önemli tespitlerde bulundu.

G.Saray, Gomis, Belhanda ve Maicon'u kadrosuna kattı. Bu 3 transferin maliyeti 207 milyon TL. Özellikle Gomis çok tartışılıyor. Kulüp doktoru, bu futbolcunun sağlık durumuyla ilgili 'Bayılması sürpriz olmaz' dedi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kağıt üzerinde 3 transfere baktığımızda başarılı gibi görünüyor. 3 oyuncu da ciddi kariyere sahipler ve G.Saray omurgasını bu 3 ciddi transferle tamamladı. Şimdi Sneijder sorununu çözmeliler, bir de kanatlarda daha etkili işler yapacak, defansif özellikleri de olan bir ya da iki oyuncuya ihtiyaç var. Gomis mükemmel bir backraunda sahip. Son sene performansı da çok göz alıcı fakat bu bayılma atakları midemi bulandırdı. Konuyu tam olarak bilmemekle birlikte bir sporcunun ara sıra bayılması kulağa çok hoş gelmiyor. Umarım altından başka şeyler çıkmaz.

G.Saray yeni sezona da Tudor ile devam edecek. Takıma 3 yeni yıldız geldi. Avrupa'ya dönülüyor. Sarı-kırmızılı ekip, özlediği başarıya bu sezon ulaşabilir mi?
Galatasaray için özlenen başarı mutlaka gelecek demek kolay değil. Her şey alınmış olan yeni oyuncuların performanslarına bağlı. Eğer beklenen performanslarını gösterirlerse ve performansı yüksek bir veya iki kanat beki alınırsa G.Saray da ciddi olarak yarışın içinde olur. Amaa… Bu 3 oyuncudan bir veya iki tanesi kaba tabirle fos çıkarsa G.Saray geleceğini de kaybetmiş olur.

***

Aklımda deli sorular!

Konfederasyonlar Kupası'nda Şili-Portekiz maçında bariz bir penaltı verilmeyince Video
Yardımcı Hakem Uygulaması (VAR) tartışılmaya başlandı. VAR, ligimizde sorun olur mu?
Video hakemliğin çok ciddi avantajları ama bazı dezavantajları da ortaya çıktı. Avantajlar şu; yanlış ofsayt veya hatalı penaltı gibi ölümcül kararlar yüzde 80-90 oranında düzeltilebilecek. Dolayısıyla bir takımın sonuca etkili bir hakem hatasıyla maç kazanması ya da kaybetmesi oranı azalacak. Ama bazı soruların cevabını bulamıyorum. Örneğin; diyelim ki sahada Cüneyt Çakır maç yönetiyor. Video hakem odasında Fırat Aydınus ya da Mete Kalkavan gibi Cüneyt kariyerinde iki hakeme ihtiyaç var. Yani bir maça orta hakem ve video hakem olarak üç tane üst düzey hakem atamak zorundasınız. Zaten hakem sayımız az bunu nasıl sağlayacaksınız?
İkinci problem şu; Cüneyt penaltı verdi. Penaltı tartışmaya açık, video hakemlerden Fırat ve Mete 30 saniye içinde karar vermek zorundalar. Mete 'Penaltı' diyor, Fırat 'Ben vermem' diyor. O zaman ne olacak? Hakem sayısı 3 olursa problem yok. Çoğunluğun dediği olur.
Üçüncü büyük problem ise şu; diyelim ki maç 0-0. Kadıköy'de Van Persie 90+3'te bir gol atıyor. Hakem golü veriyor. Statta 40 bin, TV başında da 25 milyon F.Bahçeli birbirine sarılıyorlar. Maç da F.Bahçe-G.Saray derbisi olsun. F.Bahçe son saniye golüyle tam yenmişken, Cüneyt 'Durun' diyor. Kulaklıktan gelen sesi dinliyor ve video hakemler 'Gol ofsayt, iptal et' diyorlar. Bu dakikadan sonra statta ve özellikle de stadın hemen yanında bulunan ve içinde video hakemlerin görev yaptığı karavanın güvenliğini kim sağlayacak?
Ya da 90+3'te Persie, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Yardımcı hakem ofsayt diye bayrağını kaldırdı. Cüneyt de düdüğü çaldı. Persie de durdu. Fakat tüm Türkiye ve video hakemler Persie'nin topa vurulduğunda fırladığını gördüler. Yani pozisyon ofsayt değil. Bu durumda ne olacak? Yapılacak hiçbir şey yok. Sonuç olarak sezonun ikinci yarısı ve video hakemlik çok büyük soru işaretleriyle başlayacak gibi görünüyor.

YARIN: Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzonspor'da yeni sezon öncesi merak edilenler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA