Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Galatasaraylılar derin bir uyku çekti

Dün geceki oyuncu kalitesi, performans ve istek, uzun yıllardır görmediğimiz cinsten.

Kim ne derse desin, dün gece başta Dursun Özbek olmak üzere tüm Galatasaraylılar çok derin bir uyku çekmişlerdir. Dün geceki oyuncu kalitesi, performans ve istek, uzun yıllardır özellikle de son iki yıldır görmediğimiz cinsten. Öncelikle şunu söyleyeyim. 4-5 oyuncu iyi ki bizi transfer etmişsiniz dercesine oynuyorlar. Bunların başında Ndiaye ve Fernando geliyor. Çok ısırgan, çok mücadele eden, rakibe iyi basan orta saha görünümündeler. Sonra Belhanda... Araya top atma, oyunu yönlendirme konusunda çok başarılı. Sağ bekte Mariano 40 yıllık Galatasaraylı gibi. Özellikle ofansif yanı defansif yönünden daha iyi. Galatasaray'da olaya tek tek bakmamak lazım. Bütün takım birbirine adapte olma yolunda çok aşama kaydetmiş. Herkes oyun disiplini ve takım savunmasına yüzde 100 bağlı kalmaya çalışıyor, tempo ve fizik güç, ürkütücü boyutta.
Bu kadar güzel şeyleri söyledikten sonra Tudor'a da bir parantez açmamız lazım... Belki oyuncular onun sert idmanlarından yılmış durumdalar. Belki büyük sempatileri de yok ama dün geceki maç gösterdi ki dizginler Tudor'a geçmiş durumda. Geçen yıl Galatasaray, iyi değildi. Östersunds maçları taraftarda büyük yıkım ve hayal kırıklığı yarattı. Fakat dün geceki karşılaşma belki de sadece bir 90 dakika güneş gibi parlayan bir maç oldu. İddia ediyorum, kombine satışları artacak. Camia toparlanacak çünkü dün akşamki kadro kalitesi ve istek, Galatasaray için şampiyonluğu son maça kadar kovalayacağı anlamını taşıyor. Bir maçta güzel şeyler yazmak doğru mu değil mi bilmiyorum. Ama Gomis bile dün gece attığı goller ve yaptığı müthiş asistle "Ben de Galatasaray'ın en iyilerinden biriyim ve gol krallığı için en önemli adayların başında geliyorum" diyiverdi.
Belhanda, görünen o ki lider olacak ama yaptığı hareketlere dikkat etmesi lazım. Ya dün gece hakem attığı o hafif tekmeden dolayı oyundan atsa ne olurdu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA