Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Sadece coşku

Son 25 dakika istekli, teknik kapasitesi yüksek, disiplinli oynayan Galatasaray yok oluverdi.

Türkiye'de en büyük coşku ve özveriyle oynamaya çalışan takım Galatasaray. Olabildiğince disiplini elden bırakmıyorlar ve herkes takım savunmasına özen gösteriyor. Dün gece tüm bu pozitiflikleri ilk 70 dakika sahada her bölümde gördük.
Galatasaray maça adeta golle başladı. Bir yan topta Maicon kafayı iyi vurdu ve Galatasaray'ı öne geçirdi. Bu dakikadan sonra devre sonuna kadar aç kurtlar gibiydiler. Osmanlıspor kafayı çeviremedi. İnanılmaz bir pres, inanılmaz bir baskı ile Galatasaray kaybettiği her topu tekrar geri kazandı. Üstelik ilk yarı Galatasaray, sol kanadı hiç kullanamazken, sağ kanadı yolgeçen hanı gibi kullanmaya başladı.
İşte bunlardan birinde sahanın başarılı isimlerinden Rodrigues, sağdan sıfıra indi ve Gomis'e çok iyi bir pas çıkardı. Kimse Gomis'in attığı gol, kolay bir gol zannetmesin. Bu durumda bir vuruş hakkınız var, rakip burnunuzun dibinde ve işte Gomis vuracağı en ölümcül yere vurdu. Ayak içiyle çok sert, üst direğin altına çarptırarak Galatasaray'ı iki farklı öne geçirdi.
İkinci yarıda da Tolga'nın golüne kadar Galatasaray dengeli, rölanti oynamaya çalıştı. Ne de olsa 2-0 öndelerdi ve bu arada Tolga ile de üçüncü golü buldular. İşte ne olduysa bu golden sonra oldu. Özellikle son 20-25 dakika o istekli, teknik kapasitesi yüksek, disiplinli oynayan Galatasaray yok oluverdi. Bu arada golü de yediler. Galatasaray hemen her maçta yan toptan bir gol yiyor. Ama sonrası yedikleri golden de kötüydü. Topu tutamadılar ve Osmanlıspor çok rahat gelmeye başladı. Hele hele Serdar Aziz'in ayağındaki topu rakibine 'al da at' dercesine bıraktığı pozisyon gol olsa, maç büyük sıkıntıya girerdi. O pozisyonun aut olması, gol olmasından 10 kat daha zor. Ama Regattin zor olanı yaptı.
Şayet bu gol olsa ve maç 3-2'ye gelse son 10-15 dakika Galatasaray büyük panik yaşayacaktı. Coşku ve istek büyük, pres de öyle ama zaman zaman bol pas yaparak topun ayakta kalması lazım. İşte Galatasaray son 15-20 dakikada bunu hiç beceremedi. Sonuçta Galatasaray, 2'de 2 yaptı ama tam olarak hazırlar mı, 'evet' diyemiyoruz.
Hakem Umut Meler, mükemmel maç yönetti ve bence sahanın en iyisiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA