Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Pansumancı Fırat Aydınus!

Şurası bir gerçek ki; güzel bir maç seyrettik...
İki takımın da sonuçtan rahatsız olduğunu düşünmüyorum. Ama ben sahada hakem diye koşan adamdan son derece rahatsızım.
Bilerek, isteyerek, gördüğü halde bazı şeyleri yapmadı.
Dün gece hakemlik adına utanç gecesiydi.
Fenerbahçe maçını hakemle kaybeden Beşiktaş, dün gece bir puanı hakem Fırat Aydınus'un ikramı ve eyyamıyla kazandı.
Maçın hemen başları Trabzonsporlu oyuncu ceza sahasından topla çıkıyor karşısında Talisca var. 5 metre yanlarında da hakem Fırat Aydınus...
Talisca, ayağını direkt rakibin ayağına sallıyor ve vuruyor. Hem de hakemin önünde. Ama hakemden tık yok... Eğer bu kırmızı değilse, Akhisar maçında Fenerbahçeli Alper'e verilen kırmızı niye kırmızı. Bazı şeyleri anlayabilirim, hakem pozisyona uzak kalmıştır, olay çok ani gelişmiştir.
Hamle topla karışıktır tamam... 'Hakem yorumu yanlış yaptı, tam süzemedi' deriz. Ama dün gece Fırat'ın önündeki bu pozisyona çalmaması demek 'Ben bu maça pansuman yapmak için çıktım' demektir. Hemen 5-10 dakika sonra aynı Talisca -ki dün gecenin en iyilerinden biriydi- Beşiktaş'ı öne geçiriyor.
Yine ilk yarıda, Talisca'nın cezalandırılmayan kırmızı kartından sonra Beşiktaş ceza alanı dışında Pepe elini yukarı kaldırarak topu kesiyor. Hakem de düdük çalıyor. Tehlikeli bir yerden serbest vuruş veriyor. O top ceza alanı içine kat eden Trabzonsporlu bir oyuncuya pas olarak atılmıştı.
Pepe bilerek ve isteyerek elini yukarı kaldırarak topu kesti. Bu da dünyanın her ülkesinde hatta Afrika'da kabileler arasındaki maçta bile sarı kartken pansumancı Fırat yine o kartı gösteremiyor.
Eğer Pepe'ye kart gösteremiyorsa Akhisar maçında elle oynayan Skrtel'e niye kart gösterilip oyundan atıldı. Fırat'ın eyyam yaptığını anlamak için bu pozisyonlara bile gerek yok. Çünkü o da biliyor, Talisca'ya kırmızı kart, ardından Pepe'ye sarı kart göstermediğini.
'Görevim pansuman' dercesine maç yönetiyor. İkinci yarıda bu sefer sarı kartlı Okay'ın, Babel'in beline sarılarak durduruşu var.
Ama Beşiktaş 2-1 önde. Faul oluyor sahadaki tüm oyuncular, stattaki 40 bin kişi ve televizyon başındaki milyonlar 'Net sarı kart' diyor. Ama o Okay'ı oyundan atamıyor. Sonuçta şunu söyleyebiliriz;
Fırat, çok tehlikeli bir hakem.

"Fenerbahçe maçını hakemle kaybeden Beşiktaş, dün gece bir puanı hakem eyyamıyla kazandı"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA