Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Ancelotti bile kovuldu Tudor kim ki!

Galatasaray'da Dursun Özbek'in Tudor'a desteği sizce göstermelik mi, yoksa samimi mi?
Tabii ki göstermelik. Bakın bakalım G.Saray, bugün ve haftaya kazanamazsa Tudor kalabiliyor mu? Ama kulüp başkanları bunu yapıyorlar. İyi niyetle 'hocamızın arkasındayız' diyorlar ki moraller bozulmasın, direnç kaybolmasın. Tudor kim ki! Dünya futbolu ne kelleler aldı. Bayern Münih gibi bir dev, üstelik bu sezon da Almanya'da şampiyon olacağı neredeyse kesin olan bir takım, Ancelotti gibi bir adamı kovdu. Üstelik sezonun ilk haftalarında yaptı bunu. Ve yaptıkları açıklamada, "Bazı yıldız oyuncularımız Ancelotti ile anlaşamıyorlar. Onu istemiyorlar ve bu yüzden kovduk" diyebilecek kadar şeffaf ve çağdaş futbol normlarına aykırı konuştular.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Galatasaray ve Fenerbahçe de bizim seviyemize inşallah gelir" diyerek rakiplerine adeta nazire yapmıştı. Sizce bu sözlerinde haklı mı?
Konjonktür olarak haklı görünse de provokatif bir söylem. Şunu kabul ediyorum ki Fikret Orman, genç bir başkan ve Süleyman Seba gibi bir fenomenden y-ıl lar sonra Beşiktaş Başkanı olsa da kendisi çok başarılı. Daha 3-5 sene önce 'feda' denirken, tesislerde parasızlıktan menemen yenirken bugün Beşiktaş dünyanın en güzel stadında Şampiyonlar Ligi oynuyor, gruptan namağlup lider çıktı, ayrıca son iki senenin de şampiyonu. Ortada ciddi bir başarı var ve bu başarının da pek tabii ki mimarı Fikret Orman'dır. Çünkü bu dönem başarısız geçseydi Orman'ın kellesi istenecek, belki de stada bile gelemeyecekti. Ama Fikret Orman, birkaç beyefendi başkan dışındaki diğer başkanlar gibi tahrik edici konuşmalar yapıyor. Bunu belki sürekli yapmıyor ama zaman zaman yaptığı çıkışlarla özellikle G.Saray ve F.Bahçe taraftarını provoke ediyor. Galatasaray ve F.Bahçe'nin tarihlerine baktığımızda en az Beşiktaş kadar hatta Beşiktaş'tan da daha başarılılar. Türkiye ligi şampiyonlukları bunu gösteriyor. Avrupa'da başarı deyince ise bırakın istatistiklere bakmayı, bu gezegende hangi ülkeye giderseniz gidin G.Saray ön plandadır. Kolay değil, futbolda 3. dünya ülkesinin bir takımı, UEFA şampiyonu olmuş ve Süper Kupa'yı almış. G.Saray ve F.Bahçe asla Beşiktaş'ın seviyesinin altında değillerdir. Ama pek tabii ki son 3-4 seneye baktığımızda G.Saray ve F.Bahçe'de hem sportif hem de mali açıdan net bir erozyonu görebiliyoruz.

Fenerbahçe 4 maç üst üste kazandı ve yarışa döndü. Sizce bu kadro işi sonuna kadar götürebilir mi, yoksa transfer şart mı?
F.Bahçe şu an net bir şekilde yarışın içindedir. Ama kadro kalitesi asla birkaç takımın üzerinde değil. Devre arası birkaç transfer yapılabilir ama mevcut kadrodaki oyuncuları kesip katkı sağlayabilecek transferler ciddi para demek. F.Bahçe'nin böyle bir parası var mı, bilemiyorum. Ama transfer yapsalar da yapmasalar da özellikle son haftalar futbol ve puan olarak çok başarılılar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA