Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Yalancı baskı!

Başakşehir istediğini tıkır tıkır yapıyor. Çok büyük yıldızları var mı? Dün gece sahada yoktu ama sistem yönünden ligimizin en organize takımı. Yardımlaşmada, alan kapatmada, kademede ligimizin en kusursuza yakın ekibi. Dün gece baskılı oynayan Beşiktaş'a 96'ıncı dakika dışında neredeyse tek pozisyon vermediler. Peki üretebildiler mi? O da hayır. Hele ikinci yarıda tamamen savunmada kaldılar ama çok gariptir, ofansif yönü yüksek, kanatları iyi kullanabilen Beşiktaş, maç boyu neredeyse bir kere pozisyon yakalayamadı. Temel nedeni şu: Love olsun, Mustafa olsun, top tutan oyuncular değil. Üstelik dün gece de çok top kaybettiler. Beşiktaş oyunu belli bir yere kadar getiriyor ama orada ya top kaybediyor ya da kötü pas yapıyor. Dün gece ilk yarıda bunu çok sık gördük. Aslında Başakşehir gibi orta sahası çok top yapan bir takıma karşı çift santrforla başlamak ne derece doğruydu? Çünkü bir orta saha eksik oynuyorsunuz ve üstelik orta sahada meziyetli, top yapabilen Beşiktaşlı sayısı da sıfır. Ta ki ikinci yarıda Adem Ljajic oyuna giren kadar... Adem girdi, Beşiktaş kontrolü tamamen eline aldı ama dedik ya, kontrol tamam, baskı tamam ama pozisyon yok.
İlk yarıda Beşiktaş'ın yediği gole baktığımızda Atiba'nın markaj hatası var. Epureanu'nun önüne geçtiğini geç fark ediyor ve kim ne derse desin kaleci hatası da var. Bu seviyede bir kaleci, üstelik Karius gibi bir eldiven Epureanu'nun yumuşak vuruşunu yememeli idi. Ligin 3'te 1'i geride kaldı ama dün gece gördük ki şampiyonluğun bir numaralı favorisi Başakşehir'dir. Adebayor, Emre Belözoğlu ve Arda Turan bu takımda daha çok süre alacaklar. Halis Özkahya kusursuz bir müsabaka yönetti. Neredeyse sıfır hata... VAR'ın ofsayt diye iptal ettiği golde de bilgisayar teknolojisine güvenmek zorundayız çünkü ofsaytı iptal eden bir insan değil, sadece bir yazılım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA