Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Devam etmezse ayıp olur

Romanya'da güzel bir zemin buldu Galatasaray... İki sonucun yaradığı rakip karşısında yine kendi sahasında bekleyen bir takımla oynayacağı aşikardı. Öyle de oldu zaten. İkinci yarının 20 dakikası dışında, iki Cluj maçında uzatmalar hariç 180 dakikanın 160 dakikası rakip yarı alanda oynandı. Bunlardan da dört gol çıktı.
Dünkü üç gol ve iyi oyunda Türk Telekom Arena'dan farklı olan zemindi. Galatasaray takımının ofansif yönde bekleri dahil hepsi iyi oynadı. İkinci yarının 20 dakikasında ise defansif yönden çizgi halinde problemler yaşadılar. Ama üç gün üç gece oynansa Galatasaray'ın kazanma ihtimalinin çok yüksek olduğu bir kalite farkı vardı iki takım arasında...
Burak iki-üç yıldır Avrupa'nın en etkili forvetlerinden biri... Rakipler için sürekli tehdit yaratıyor. Ön direkte var, arka direkte var, yayda var, bire birde var. Birinci ve üçüncü gol gerçekten mükemmel gollerdi.
Ayrıca Emre de fark yarattı gerçekten. Hamit de oyun ilerledikçe üzerine koyarak devam etti. Selçuk ile Yekta'nın uyumu ve birbirlerine olan yakınlık zamanlaması çok iyiydi. Bu kadar çok sayıda orta saha oyuncusunun aynı gün aynı maçta iyi oynaması böyle bir sonuç ortaya çıkardı.
Oynadığı dört Şampiyonlar ligi maçında 360 dakikanın 90 dakikasını karşılıklı oynadı Galatasaray, kafa kafaya... Kalan 270 dakikanın 250 dakikasını ise rakip yarı alanda oynadı sarı-kırmızılılar. Ama 12 puanın dördünü alabilmesi, oynadığı futbolun karşılığı olmadığının göstergesi.
Grup öyle bir duruma geldi ki, Şampiyonlar Ligi'nde devam edebilirsin, Avrupa Ligi'nde bile olamayabilirsin. Ama istatistikleri bu kadar önde olan bir takımın devam etmemesi de futbol adına ayıp olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA