Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Hakemler için en zor maç

Karşılaşmanın bitimine dakikalar kala maçı yazmaya başladım ama bu maçta her an her şey olabilir. Ben bugünkü yazımı her iki takım da kazanmış gibi yazacağım. Daha doğrusu futbol kazanmış gibi. Bu kadar ofansif oynamak iki takım açısından da riskliydi. Ama yardımcı hakemler için daha da zordu. Belki de hakemlik kariyerleri boyunca en çok koştukları maç oldu dün akşamki karşılaşma. Hata yapmalarına da müsait bir ortam vardı. Hatta atılan iki gol tartışmaya açıktı. İki takımın girdiği diğer girilen pozisyonlar düşünüldüğünde de hakemler için çok zor bir maçtı. Maç bir o takıma bir bu takıma gidip gelirken Fırat Aydınus pozisyona yetişemediği için Veli'nin penaltı kararını yanlış verdi.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın Ömer'in yerine Serdar'ı oynatma sebebi defansın ortasında iki çabuk oyuncuyla oynayarak Beşiktaş'a önde baskı yapmak istemesiydi. İlk yarıda bunu başardılar. Bursaspor hem devreyi 1-0 önde kapattı hem de sonrasında maçı koparabilecek pozisyonları buldu.

Penaltı kararı yanlış
İkinci yarıda bu kez Beşiktaş önde baskıyla başladı. Ama bu baskı bunaltıcıydı. Bursa ilk yarı oyunu kontrol edip baskı kurarken ikinci yarıda Beşiktaş baskıyı kurdu, çabuk oynadı ve pozisyonlar üretti. Tam rahatlayıp nefes almışken 2-2'ye yakalandı. Ama tempo hiç durmadı. Bursaspor'un iki golünde de önce Bursa'nın çabuk kullandığı faullerin yanı sıra Beşiktaşlı oyuncuların sadece golü düşünmelerinin de etkisi olduğunu söylemeliyiz.
Ertuğrul Sağlam'ı canı gönülden kutlarım. Yürekli ve tabanca gibi bir takım yaratmış. Tek eksikleri savunma. Savunma güvenliğini biraz artırması lazım. Beşiktaş ise kabullenememe psikolojisiyle, bitiş düdüğüne kadar savaştı, mücadele etti.
Fırat Aydınus'un Olcay'ın golünü iptal ettiği karar doğruydu. Çok daha önceden düdüğünü çalmıştı. Ancak Veli'ye verdiği penaltı kararı yanlıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA