Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Ömer, Jardel’i hatırlattı

Mario Jardel niye önemli oyuncuydu? Pozisyon ihtimallerini hep düşünürdü. Fatih Akyel, Monaco'da Süper Kupa finalinde şut attı. Belki pas olur diye koşu yaptı ve gol oldu. Andreas Beck de bugün şut attı aslında. Ömer'i dikkatli izlediğiniz zaman ofsayttan çıktı, kendini kurtardı ve koştu. Aboubakar-Ömer ya da CenkÖmer olsa çift forvet Ömer gol kralı olur. Ömer'i tutarak önemli bir yaptı Şenol hoca.
Şehir deplasmanları kolay maçlar değildir. Kayserispor takımı 4 tane forvet oyuncusuyla oynadı, pozisyon da verir, pozisyona da girer. Beşiktaş'ın stoperleri Tosic ve Marcelo iyi maç çıkardı ve Kayseri'yi 2 pozisyonda bıraktılar. Fabri açıyı kapatabilen bir kaleci ve pozisyonlarda başarılı oldu.
Olcay gibi, Oğuzhan gibi, Gökhan İnler gibi oyuncuları İstanbul'da bırakmasına rağmen hoca taktiksel olarak oyun içinde çok sayıda değişiklik yapabiliyor.
Çok klasik bir kural vardır. Antrenmanda yorulmayan maçta iş yapamaz. Beşiktaş'ın idmanını canlı izledim televizyondan. Oyuncu gözüyle baktığım zaman idare etme, kaytarma falan hiç görmedim, çataçat... İyi antrenman yapıyorlar, disiplinliler ve oyun içinde antrenör kendi içinde adaletli bir takım çıkarıyor. Baklavalı Milan dizilişine benzer 4-3-1-2'yle başladı hoca. İkinci yarıda ise Ömer'i sokup dizilişi de değiştirerek hamleler yaptı.
Çevirmek için çalıştı ve çevirdi de.
Beşiktaş bu ligin net favorisi... Galatasaray kötü mü, kesinlikle hayır. Başakşehir muazzam, Fenerbahçe de toparlayabilir ama ben uzun yıllardır Beşiktaş kadar favori başlayan takım görmemiştim. Geniş kadro ve bunu doğru kullanan bir teknik adam var. 1-0'a bakmamak lazım. Rize deplasmanıyla birlikte 6 puanı cebine koyup rakiplerini izliyor Beşiktaş. Geçen seneden farklı olarak da Napoli maçını düşünmek zorunda hoca. O yüzden 1-0'a takılmamak gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA