Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Fenerli skorborda bakmaz!

Bazıları bir tarihle dalga geçme cüretini gösteriyor. Fener’in Fener’den başka dostu yok! Bunu aklınızda tutun

Fenerbahçe kötü gittikçe söylenenleri dinliyorum, yazılanları okuyorum, "Offffff" çekiyorum… İçim yanıyor, sıkılıyorum, üzülüyorum. Sonra diyorum ki; "Sıkma canını, takılma. Sen nasılsa 54 yıldır biliyor ve seviyorsun bu kulübü. Allah ömür verdiğince de sevmeye devam edeceksin."
Bu 54 yılın 8 yılında kutsal çubukluyu giyip kaptanlık yapmış, kısa bir dönem de olsa antrenörlük görevini üstlenmişim. Çocukluğum Fenerbahçe aşkı ile geçmiş. Takım kaybettiği zaman Beşiktaşlı, Galatasaraylı çocukluk arkadaşlarım kızdırmasın diye tebeşir yiyip ateşlenip okula gitmediğim aklıma geliyor müsterih oluyorum. Benim en büyük mirasım; çocuklarım Erdi ile Eda'ya yıllar önce de söyledim, şimdi bir kez daha tekrarlıyorum: Fenerbahçeli Rıdvan'ın çocukları olmaları. Hakikaten kaç kez şampiyon olduk. Oyunculuğumda bir kez gördüm. Lig kuruldu kurulalı 19 şampiyonluk. Aklıma hemen rahmetli İslam Çupi'nin yazısı geliyor. Üstad'ın şike olaylarından 11 yıl önceki bu yazısı sanki bugünkü Fenerbahçe taraftarına öğütler barındırıyor. Fenerbahçe sevgisi budur ve Fenerbahçe'yi lekelemek (burası da benden olsun; alay etmek o kadar kolay değildir.) Fenerbahçe olmazsa bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmaz.
Ne diyordu üstad;
Türkiye'de, Fenerbahçe Cumhuriyeti sağlıklı başarılı ve ilkse bu ülkede her şey mutlu ve huzurludur. Esnafın yüzü güler, perakendeci ve toptancıların tezgahında mal kalmaz. Tiyatrolar, sinemalar, sazlar, barlar meyhaneler fulldur. Stadlar Türkiye'nin her vilayetinde lebaleptir. Fenerbahçe gittiği her kente kendi ile birlikte büyük bereketini götürür, i...ler diye uğurlanmasına rağmen.
Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz... "
Saygıyla anıyoruz.
Bugünlerde bakıyorum, yazılan ve konuşulanlar hep dalga geçici konuşmalar. Bir tarihle dalga geçme cüretini gösterebiliyorlar. Bir tane kız çıkıyor, "Fenerbahçe'nin uçağının camına kanarya mı vurdu" diyor. Başka biri çıkıyor, "Dick gidecek Toshack gelecek" diyor. Biri çıkıp r'leri yumuşak ğ okuyor! Ben dalga geçmeyin demiyorum artık! ANLAYAMAZSINIZ Kİ! ANLAMAZLAR! Başkan Aziz Yıldırım'ı beğenmeyebilirsiniz. Futbol takımı kötü oynuyor diye eleştirebilirsiniz. Ama şunu bilin ki rahmetlinin de söylediği gibi Fenerbahçe özeldir. Ve Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'da üzerinden tır geçmiştir ama ayaktadır. Fenerbahçe Türkiye gibidir. Vururlar ayakta kalır. Vurdular ayakta kaldı. Ülkemize de her yerden saldırı var ama hala ayakta ve herkese restini çekiyor. Çünkü güçlü bir ülkeyiz, Fenerbahçe de güçlü bir kulüp. Ne yıkılır ne de yıkabilirler. Zannetmeyin ki Fenerbahçe kötü gittiği zaman siz üzülüyorsunuz da diğer kulüp taraftarları mutsuz mu oluyor. "Ahh-ahhhh yazık" mı diyor. O yüzden hani Fenerbahçelilerin bir sözü var ya "Fener'in Fener'den başka dostu yok." Bunu aklınızda tutun. Bir kez daha kenetlenme zamanı. Yok o tribün Aziz Yıldırımınmış, diğer tribün başkasınınmış. Bu sözlerim Başkan ve yönetim için de geçerli. Onlar da tribünleri bölmesinler. Bardağın boş tarafına bakmayın. 3 Temmuz'dan bu yana darbeler yemesine rağmen Fenerbahçe Avrupa'nın sayılı kulüplerinden biridir. Günlük başarı ya da başarısızlıklarla Fenerbahçe'nin büyüklüğü tartışılmamalı. Büyük camia olmak kolay değildir. Galatasaray 14 yıl şampiyon olamadı büyüklüğünden bir şey mi kaybetti. Beşiktaş'ın göğsünde yıldızının az olması büyüklüğünden bir şey mi kaybettiriyor? Hayır… Fenerbahçe'nin antrenmanlarına 10 bin kişi gelirdi ya eskiden. Fenerbahçeli skorborda bakmaz. Ben öyle gördüm öyle öğrendim. Şimdi birlik zamanı. Hocasıyla, oyuncusuyla onları ayağa kaldırabilecek tek güç var, para pul değil taraftar! Top artık taraftarda.
Sizin ailenizden sonra gördüğünüz, en büyük aşkınızı yalnız bırakmayın! Çünkü onların sadece size ihtiyacı var!

EMENİKE FENERBAHÇE'Yİ SİLDİ!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın Manchester United karşılaşmasında kulübeye çektiği Emmanuel Emenike, yine tepki çeken bir davranışta bulundu. Nijeryalı forvet, sosyal medya hesaplarından Fenerbahçe Kulübü ile ilişkili tüm fotoğrafları sildi. Emenike, geçtiğimiz günlerde Advocaat'a tepki gösteren bir paylaşımda bulunarak infial yaratmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA