Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Talisca alternatif değil!

Güzel zemini yakaladığı zaman Beşiktaş, iyi futbol oynuyor. Alanyaspor gibi içeride dışarıda açık oynamaya çalışan bir rakip Beşiktaş'a imkan sağladı.
İkinci golü 2'ye 1 yaparak attılar. Deplasmanlarda oyun olarak rahat oynayan tek takım Beşiktaş. Bu yıl sadece Başakşehir maçının ilk yarım saati ve Fenerbahçe deplasmanı haricinde rakibi tehdit etmedikleri dönem yok.
Rakipler de puan kaybetmişken, "Aman yenelim de 41 puanı cebimize koyalım" dedi.
Cenk, kendisini bir türlü beğendiremese de 12'nci golünü attı. Etkili oynuyor. Beşiktaş favori olduğu maçı favori gibi oynayarak hak ettiği bir galibiyet elde etti.
Bazen hakemler iş alırlar başlarına...
Böyle bir şey benim de başıma geldi.
Trabzon deplasmanı zordu. Biz orada 4-1 öndeyiz. Trabzon deplasmanında kendi sahamızdan aldım, gol attım, vermedi.
4-1'den sonra 4-3'e geldi maç. Son dakika bizim kaleci boşa çıkınca, İsmail Kartal elle çıkardı topu çizgiden. Kafası benim golümde kaldığı için veremedi hakem.
Dün de öyleydi. Quaresma'yı atamadığı için kafası orada kaldı. Alanyasporlu Donald'ı da atamadı.
Bu maçta yapabileceğimiz bir çıkarım da Talisca'yla ilgiliydi. Talisca, 30 dakikada bize santrfor olarak oynayamayacağını gösterdi. Oyun kalitesi Talisca'nın önde oynadığı bölümde düştü Beşiktaş adına.
Aynı şablonda pozisyonlar değişip Babel öne geçince, Talisca 10 numaraya dönünce daha iyi oldu. Aboubakar, Afrika Kupası'nda, Cenk Tosun da sakatlandı. Görüldü ki onların alternatifi Talisca değil. Babel'le daha iyi oldu ama sırtı dönük Babel de çok iyi değildi. Belki bir forvet arayışı olur. Şenol Güneş, Galatasaray'ın Yasin'le yaptığı gibi kadro dışı bırakmadı, devam etti. "Buyur Darıca'yla oyna o zaman" dedi. Dün de iyi performans veren Quaresma, hocasına koştu. Twitter hesabından özür de dilemiş zaten.
Demek ki zor bir oyuncu olsa da Quaresma ilişkileri kötü bir adam değil. Alanyaspor için şunu söylemem gerek: Kulüpler teknik adamlarda çok boşluk bırakmamalı. Örnek, Rıza Çalımbay... Gelir gelmez ağırlığını koyup Antalya'yı toparladı. Hocalarını bir an önce bulmalıydılar.
Son olarak Türk futbolu için çok büyük bir değer olan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'a tekrar rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Çok önemli bir insandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA