Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Van Persie de atılmalıydı

Ali Palabıyık’ın tüm hatalarına girecek olursam bu köşeye sığmaz. İki takım lehine de aleyhine de çok sayıda kararı var.

Fenerbahçeli futbolcular bu maçta bir reaksiyon vermeliydi, Beşiktaş'ın şanssızlığı bu oldu. "Formamız için, kulübümüz için gidelim, ligin liderini yenelim" diye konuşmuştur futbolcular... İlk 15 dakikada iyi başladı Fenerbahçe. 41'inci dakikada kırmızı karta kadar Beşiktaş ağırlık koydu ama sonra dengeler değişti. Sonuçta gergin bir ortam vardı. Uzatmalarla 99 dakika futbol oynanan ortamda hakemin yönetmekten ziyade idare ettiği, topun oyunda az kaldığı bir maç izledik. Fenerbahçe istediğini aldı. Kayseri'deki Fenerbahçe'yi Beşiktaş yakalasa yine 4'lük yapar. Fenerbahçeli oyuncuların dünkü maçı final gibi gördüğü net belliydi. Kartlık fauller, sertlik de dahil olmak üzere... Milyonlarca taraftara, "Biz aslında kötü takım değiliz" mesajı vermek istediler. 11'e 10'da Fenerbahçe'nin hükmettiği bir oyun izledik. Fiziksel ve taktiksel dengelerin değiştiği maçta çok ama çok önemli bir kazanım elde etti. Hem kupada son 7 eşleşmeyi kaybettiğin Beşiktaş'ı elemiş oldun. Hedefsiz maç olsa dahi çok çok önemli bir galibiyetti. Kupa, Fenerbahçe'nin kestirmeden gidebileceği bir hedef, birçok üst düzey rakibi de elendi. Tabii ben oynadıkları futbolu beğenmedim ama skor istedikleri skordu. Ozan'ın gol kaçırmasından çok Advocaat, geriye çabuk dönemedikleri için kızdı mesela.

YÜREKLİ AMA HATA YAPTI!..
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi her zaman önemlidir. Fakat kimin daha çok ihtiyacı var diye soracak olursak cevabını Fenerbahçe olarak verirdik.
Üç gün sonra kendine geldiği zaman insanlar sorsa, "Kupa da Fenerbahçe'nin elinden gitseydi" diye sorguladığımızda Fenerbahçe daha çok hasar almış olacaktı. Beşiktaşlılar'ın üzülmesi doğaldır ama kaybı daha az. Çok sakin, kendine güvenli bir hakem görüntüsü verdi Ali Palabıyık. Büyük ihtimalle eve giderken, "Bugün iyi maç yönettim" diye düşünmüştür ama televizyonu açtığında aslında öyle olmadığını görecektir. Tüm hatalarına girecek olursam bu köşedeki yer yetmez. İki takım lehine de aleyhine de kararları var. Tosic'in pozisyonunda yardımcı net gördü. Van Persie ile ilgili bir sufle de verdi yan hakem. Biz neyin ne olduğunu devre arasında gördük. Hakem aynı anda durdurabilse, o görüntüye göre Van Persie kırmızı... Dolayısıyla durdurabilse Tosic atılmayacak. Şu hareketlerde bence ikisi de kırmızı olmalı. Sarılık çok pozisyonlar da vardı maçta.
Fenerbahçe'nin attığı gol bence nizami... Ofsayt tartışılabilir olsa da değil. Fenerbahçe'nin attığı ikinci golü de bence vermeliydi. Hakem "Benim düdüğümü bekle" demedi. Madem öyle, Lens'e kart verirsin. Kayseri'deki maçın son golü de benzer şekildeydi. Üstelik gördüğüm kadarıyla düdüğü çaldı. Şener ikinci sarıdan kesin atılmalıydı. Bu maçın kahramanı olacakken kötüsü oldu Palabıyık. Hakimiyeti kuramadı, tak tak kartları başta verse olacaktı. Yürekli yönetti ama hata yaptı. Oyunun akışında yönetti ama durdurduğu pozisyonlarda kararları yanlıştı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA