Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Final hakkını kazandık

Finlandiya’yı yenemeseydik, Kosova ve Ukrayna maçları formaliteye dönerdi. Bu galibiyetle final oynama hakkını elde ettik

Çok klasik olacak ama öyle bir 3 maçlık periyoda girmiştik ki 2 Kosova ve 1 Finlandiya maçında 9 puan alarak finale çıkma hakkını elde edecektik. 6'sı geldi, üçü de muhtemelen ikinci Kosova maçında gelir. İyi oyun, kötü oyun demeden kazanmamız lazım bu karşılaşmaları. 13 dakikada 2 gol yeterli oldu ama kalan 77 dakikaya rağmen 2 golün yeterli gelmesinde rakibin beceriksiz bir takım olmasının da payı var. Oynadılar aslında, ikinci bölgeye geldiler ama tehlikeli bölgeye giremediler. Yetenekli, icraat yapacak oyuncuları yok.
İlk 15 dakika etkili bir oyun vardı ama izlemeyenler, seyahatte olanlar, çalışanlar için kalan 75 dakikada bir kayıp yok. Oyuncularımız mücadele etti, tamam ama hanemize geçen 3 puan dışında futbol mutbol yoktu. Tabi şimdi Milli Takım'a çok eleştirel bakıldığı için oyuncular da skor odaklı bakmaya başladı. 2-0 bizim psikolojimizi etkiledi ve skoru korumaya oynadık. İsmail'i ilk yarıda beğendim, stoperlerimiz Mehmet ve Ömer iyiydi. Arda daha verimli olabilirdi, Cenk işini iyi yaptı. Gökhan zaman zaman iyi, zaman zaman kötüydü. Beklentilerin altında hücum yapması aslında tamamen skorla ilgili... Yoksa fiziksel olarak iyi durumdaydı. Hesaplara gelirsek... Ukrayna, biz, İzlanda, Hırvatistan... Rekabet eden dörtlü bu. Hele hele ilk maçları izledikten sonra Finlandiya, Kosova karşısında sürpriz puan kaybı yapan büyük yara alır diyordum, nitekim daha kaybeden yok. Bir gerçek var ki bizim de içinde olduğumuz dörtlü çok berabere kalmaya müsait. Şu ana kadar aldığımız skorlarda aman aman sürprizler yok. Hırvatlar'a karşı seyircisiz oynadık, o bir avantajdı. Ateşli taraftarları var. Dolayısıyla biz Finlandiya ve Kosova'dan 12'şer puanı toplayıp final maçlarına çıkacağız. Bu maçlar 1'er puan üzerine kurulur. Bir travma yaşadı Milli Takım, bir güvensizlik oldu. Biz de, oyuncular da bu maçın ilk 15 dakikada biteceğini düşünmemiştik. Muhtemel bir farklı galibiyete gidecekken, 2 golü koruma psikolojisine girdiler. Biz yenemeseydik Kosova ve Ukrayna maçları formaliteye dönerdi, çok açık söyleyeyim. Biz dünkü galibiyetle final oynama hakkını elde ettik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA